Čokolada, čokolada i čokolada!!! Teško joj je odoljeti, a pogotovo u vrijeme blagdana kada postaje nezaobilazan sastojak torti i kolača.
Donosimo vam odličan recept za sočnu čokoladnu tortu, atraktivnu slasticu idealnu za posluživanje nakon božićnog ručka.
SASTOJCI:
Biskvit (za tri kore)
3 jaja
6 žlica šećera
3 žlice ulja
3 žlice mlijeka
3 žlice kakaa
3 žlice glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
KREMA:
300 g bijele čokolade
300 g crne čokolade
1/2 l vrhnja za šlag
125 g maslaca
SIRUP:
3 dl vode
7 žlica šećera
1 dl toplog mlijeka
1 žlica kakaa
SIRUP:
Kuhajte šećer i vodu 4-5 minuta. Ugrijte mlijeko u kojem ste rastopili 1 žlicu kakaa, pa dodajte šećeru i vodi te nastavite kuhati na laganoj vatri 2-3 minute dok se sve lijepo ne poveže.
PRIPREMA:
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva....