StoryEditorOCM
HranaRED KUHANOG, RED ZAPEČENOG

Lešajete tikvice skoro svaki dan, treba vam novi plan? Donosimo dva super recepta kojima ćete s namirnicom sezone napraviti sjajne ručkove

Piše M.K.
12. lipnja 2018. - 14:12

Stađun je od tikvica i rijetko kome nisu na prehrambenom repertoaru barem dva do tri puta tjedno. Ukoliko ste sretnici koji tikvice uzgajate sami ili to radi netko od vaših bližnjih, police u frižideru već su vam zatrpane izdašnim plodovima.

I koliko god vas raduje što imate domaći proizvod, toliko vam, nakon nekog vremena, "udare" na brigu kako ih više spremati, a da se ne ponavljate?

Varijanta "na lešo" i "pohane" u Dalmaciji je najčešća i prva padne na pamet, te se apsolutno sjajno ljubi sa pečenom ribom, piletinom, tunom, svime sa žara.

Poželite, ipak, sve te tikvice i drugačije kombinirati, pa vam mi danas donosimo nekoliko recepata s kojima ćete od ovih omiljenih zelenih plodova dobiti zanimljive i ukusne ručkove.

Gusta juha od tikvica

Na maslinovom ulju izdinstajte ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:05