Uvijek treba skinuti kapu pred vlasnicima onih restorana koji na vrata svojih objekata ne stavljaju lokot sa završetkom turističke sezone. Ti u kojima se radi tijekom cijele godine, a uvijek u njima ima vreve, i uz to još dobivaju visoka mjesta na stranicama tipa Trip Advisor, u praktičnom su smislu gledano sinonim za dobru hranu.
A primjer imamo na Braču, u Donjem Humcu, u nadaleko poznatoj konobi "Kopačina". Pomalo je to za one vanjske, vanbračke, tvrd izraz, ali, s druge strane, ovdašnjim je ljudima uobičajen. Podrijetlo mu dolazi iz bračke prirode, iz špilje Kopačine u kojoj su pronađeni dokazi o životu prvoga dalmatinskog pračovjeka.
Tko zna čime li se on hranio, što mu je bilo na svakodnevnom meniju? Ne sumnjamo kako je izbora svakako imao, bračka su polja i brda pu...
A primjer imamo na Braču, u Donjem Humcu, u nadaleko poznatoj konobi "Kopačina". Pomalo je to za one vanjske, vanbračke, tvrd izraz, ali, s druge strane, ovdašnjim je ljudima uobičajen. Podrijetlo mu dolazi iz bračke prirode, iz špilje Kopačine u kojoj su pronađeni dokazi o životu prvoga dalmatinskog pračovjeka.
Tko zna čime li se on hranio, što mu je bilo na svakodnevnom meniju? Ne sumnjamo kako je izbora svakako imao, bračka su polja i brda pu...