StoryEditorOCM
Hranadobar savjet

Jednostavan način da limuni ostanu svježi i do mjesec dana

Piše PSD.
7. srpnja 2014. - 10:42
Ima li išta goreg od suhog, tvrdog limuna baš kad vam treba svježe iscijeđeni sok ili malo naribane korice. Jedino što je gore je gnjecav, napola pljesnjiv limun. Da, to je (mnogima) gore čak i od toga da limuna uopće nema. Čini se da iste muke muče i nekoga u gastronomskoj reviji Cook's Illustrated, pa je njihova ekipa provela ispitivanje. Nabavili su svježe limune i pokušali ih sačuvati na nekoliko načina.

Pokazalo se da su najlošije prošli plodovi pospremljeni u keramičku zdjelu s drugim voćem, kako ih većina nas čuva. Postali su neupotrebljivi za samo tjedan dana. Nešto bolje su se očuvali limuni pospremljeni u hladnjak. Najbolje su se, pak očuvali limuni pospremljeni u vrećicu koja se da hermetički zatvoriti i pohranjeni u hladnjak. Ti su održali svježinu čak mjesec da...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:21