Donosimo vam recept za varijaciju na temu talijanskog klasika kojem u ovoj verziji okus umjesto kakaa i kave upotpunjuju jagode i bijela čokolada.
A onima koji nisu uspjeli nabaviti svježe jagode otkrit ćemo malu tajnu: kolač je jako dobar i s breskvama, malinama, ananasom ili marelicama.
A onima koji nisu uspjeli nabaviti svježe jagode otkrit ćemo malu tajnu: kolač je jako dobar i s breskvama, malinama, ananasom ili marelicama.
Tiramisu s jagodama i bijelom čokoladom
oko 250 g piškota
100 g bijele čokolade
500 g mascarponea (ako ga nemate, napravite ga sami - evo kako)
2 jaja
190 g šećera
2 vanilin šećera
oko 5 dl mlijeka
malo maraschina ili likera od jagoda
oko 500 g jagoda
Na banjamariji umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne pobijeli a šećer se rastopi. Zatim stucite bjelanjke. Dodajte mascarpone u žumanjke, a zatim pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Zagrijte mlijeko i dodajte mu liker...