Mozaik Gastro

nagrađeni recept

Za prste polizat: hobotnica s bobom oduševit će i najfinija nepca

nagrađeni recept
Sezona boba u punom je jeku, a da ga ne biste stalno jeli s bižima i artičokima, donosimo recept koji je za Slobodnu otkrila ekipa iz poznatog hvarskog restorana “Kod barba Luke”.

Nema sumnje da će ovaj specijalitet razdragati i najfinija nepca, jer je svojedobno ovom restoranu osigurao drugo mjesto na natjecanju Hrvatski gastronomski dragulj - Stari Grad, u organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija i Udruženje obrtnika otoka Hvara - Sekcija ugostitelja.

Hobotnica s bobom

Sastojci: 2 kg hobotnice, 1 kg boba, 1 vezica ljutike, 1 vezica kapule, 1 bijeli luk, 1 vezica peršina, 0,4 kg domaće šalše, 0,3 dl bijelog vina, 0,05 dl konjaka, lovorov list, sol, papar, maslinovo ulje

Postupak: Na maslinovu ulju izdinstamo luk i kapulu te dodamo domaću šalšu i malo konjaka, te sve skupa zalijemo s ribljim temeljcem. Nakon toga dodamo hobotnicu i kuhamo otprilike 1 sat i 50 minuta. Dvadesetak minuta prije kraja dodamo bob i začine.

PSD
Naslovnica Gastro