Mozaik Gastro

100% čokolada

Savršeno jednostavan: čokoladni mousse od samo dva sastojka

100% čokolada
Ovaj je recept otkriće Hervéa Thisa, francuskog kuhara kojeg nazivaju i ocem molekularne gastronomije, a s nama ga je, kao jedan od svojih omiljenih čokoladnih recepata, podijelila poznata gastro blogerica Ana-Marija Bujić koja stoji iza bloga Da mi je nešto slatko.

'Izmislio sam ovaj recept, ali toliko je jednostavan da me je sram!' rekao je u jednom intervjuu Herve This o svom receptu koji donosi čisti čokoladni okus bez ikakvih primjesa.

Sastojci (za dvije osobe):

- 100 g tamne čokolade
- 80 ml vode

Priprema:

Napunite posudu ledom. U drugi lončić stavite čokoladu i vodu i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Stalno miješajte i pazite da ne provri.

Kad se čokolada rastopi, stavite lonac u kojem se kuhala u pripremljenu ledenu kupelj pa neprestano miksajte sve dok se smjesa ne stisne i dok ne dobijete čvrstu kremu. Do konzumiranja držite je u hladnjaku.

Naslovnica Gastro