GastroSve počinje u kuhinji

'Idealna lista' slavne nutricionistice: uz ovih 6 vrsta hrane brže ćete do cilja savršene ljetne figure, istopiti 'višak' i izgraditi mišiće

Piše J. V.
11. ožujak 2019. - 10:40

Ako vam još netko kaže da se "trbušnjaci klesaju u kuhinji", pogotovo dok se znojni vraćate s treninga i jedete čokoladicu da se ne onesvijestite, mogli biste reagirati nepromišljeno, reći što mislite i nekome dobronamjernome "zapapriti" dan.

Bolje ne - pokušajte se ne dovesti u situaciju u kojoj ćete biti toliko gladni i iscrpljeni da za svoje postupke prestajete odgovarati. Jer u proljeće ne pupaju samo voćke, ne zeleni se samo trava, u zraku nije samo višak peludi, već i živci onih koji su se do ljeta odlučili "stesati" lagano popuštaju, a tenzije izbijaju na površinu.

Razloga za gladovanje nema; postoje, naime, namirnice koje svojim sastavom i svojstvima mogu utjecati upravo na ono što je svima cilj u proljetnim mjesecima - sagorijevanje masti i izgradnju mišića.

Ne treba napominjati da je za ovo drugo potrebna i tjelovježba, i to kombinacija cardio treninga i treninga snage. No što se sagorijevanja masti tiče, ponekad upravo iscrpljujuće gladovanje može imati negativan utjecaj i poništavati sav trud koji smo uložili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristin Kirkpatrick, MS, RDN (@krissypicks) on

 

Napunite zato kuhinju ovim namirnicama, savjetuje nutricionistica Kristin Kirkpatrick za Popsugar. Riječ je o vrstama hrane čiji je udio ugljikohidrata niži, a onaj proteina viši, a na njenoj "idealnoj listi" je 6 takvih namirnica:

- maslac od orašastih plodova

- energetske čokoladice (bombice) 

- punomasni mliječni proizvodi

- meso

- tofu

- grah (i ostale grahorice)

Iako ne savjetuje da u potpunosti eliminirate ugljikohidrate iz prehrane, Kirkpatrick u ove "predljetne" mjesece preporuča da njihov unos umanjite - ako tijelu uskratite šećer, trošit će onaj iz tijela i početi trošiti energiju iz masti.

No osigurajte si dovoljne količine energije iz gore navedenih namirnica, upravo zato na listi su se našle i energetske pločice.

#KRISTIN KIRKPATRICK