StoryEditor

Stravičan potres devastirao je ulice, ali nije slomio duh Zagreba, svoju podršku ranjenom gradu od nedavno može dati svatko - evo i kako

Piše EP
9. svibnja 2020. - 08:00

Vijest da je Zagreb zadesio razorni potres u jeku pandemije koronavirusa zvučala je blago rečeno – nestvarno. Tmurno, hladno i razrušeno zagrebačko nedjeljno jutro ama baš nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Jer grad, kojeg je velika većina ljudi koje ovo čita posjetila barem jednom u životu je – patio.

Podrška ranjenom, ali ponosnom Zagrebu dolazila je i još uvijek dolazi iz svih krajeva svijeta. Nema tko nije podijelio fotografije razrušenih krovova, tko nije stavio hashtag „Zagreb u srcu“, tko u mislima nije bio tamo “gore“, a bili smo “gore“ mnogo puta. Naši mobiteli i fotoaparati sigurno su prepuni sjajnih uspomena na Zagreb, na druženja, koncerte, uživanje u kavi, muzejima, galerijama, kazalištu, zoološkom vrtu, Sljemenu...
Velika je vjerojatnost da se u domovima onih koji čitaju ovo nalazi i neki od zagrebačkih suvenira, razglednica, uspomena… A, Turistička zajednica grada Zagreba ponudila je još jednom priliku da se pokaže koliko je Hrvatska stala uz svoj glavni grad. I to baš preko ovih, naizgled sitnica, poput kakve razglednice, fotografije ili ulaznice moći se pokazati koliko je zapravo veliko naše srce, odnosno ljubav prema Zagrebu.


- U zadnjih gotovo dva mjeseca doista smo imali prilike vidjeti da nismo sami te da naši sugrađani, kao i naši posjetitelji ili oni koji će nam tek doći, vole i osjećaju Zagreb. Stoga smo, putem emotivnog filma Zagreb Loves You, željeli pokazati cijeli spektar osjećaja koje smo proživjeli i, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih filmova, htjeli smo prikazati i naš ranjeni, ali opet živ i ponosit Zagreb. U jeku pandemije koronavirusa i nakon zagrebačkog potresa, sveobuhvatnom kampanjom #ZagrebLovesYou, željeli bismo ostati u kontaktu sa svima koji su bili u našem gradu, ponijeli iz njega lijepe uspomene te, naravno, sa Zagrepčanima i ljudima u Hrvatskoj i izvan nje koji vole Zagreb - izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba dr. sc. Martina Bienenfeld.


Narator u filmu Zagreb Loves You, Rob Reider, američki je peterostruki dobitnik Emmy nagrade za svoje emisije i glazbene skladbe. Iako nikada nije posjetio Zagreb, radom na ovom projektu bio je duboko dirnut, ali istovremeno i oduševljen. Svakako će posjetiti naš grad čim mu se za to ukaže prilika te je ovom prilikom izjavio: “Prije otprilike 12 godina, u razmaku od dvije godine, izgubio sam brata, kćer i suprugu zbog bolesti. Osjećaj gubitka bio je nevjerojatan. Mogu samo zamisliti gubitak Zagrepčana. No, kako je vrijeme prolazilo, dolazilo je i ozdravljenje. Ponovno sam se oženio, a upravo smo ovaj tjedan moja supruga i ja razgovarali o tome kako zajedno stvaramo nova sjećanja. Pridružujem se Zagrepčanima u molitvama za obnovu grada, oporavak, novi život i nova sjećanja.”


Pozivamo sve da pošalju svoje fotografije uz #ZagrebLovesYou te postanu dio istoimene kampanje Turističke zajednice grada Zagreba. Uz spomenute fotografije i film Zagreb Loves You, kampanja se sastoji još od dva elementa – galerije fotografija Zagreba u kojem smo donedavno bezbrižno uživali #DreamNowVisitLater i filma Zagreb. Be There. Again… koji je Turistička zajednica grada Zagreba kreirala od postojećih promotivnih filmova kao zahvalu našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima, a prema preporukama Nacionalnog stožera, pokazali društvenu odgovornost. Kampanja traje od 5. do 19. svibnja, a pratite i sudjelujte u njoj na društvenim mrežama Turističke zajednice grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 10:56