StoryEditor
Društvena mrežatrogirske vedute

U Trogiru otvorena izložba uskrsnih jaja autora Ive Tironija

Piše PSD.
1. travnja 2015. - 12:19
Na početku Velikog tjedna u prostorijama TZ-Grada Trogira otvorena je izložba uskrsnih jaja, autora Ive Tironija.

U ime domaćina izložbu je otvorila direktorica TZ Trogir Negosava Špika, uz nazočnost trogirskog gradonačelnika ANte Stipčića te brojnih drugih uzvanika.

- Oslikana uskrsna jaja autora Ive Tironija na dobrom su putu da se nađu u zbiru vrijednih kristalića trogirske baštine. Ona neće ot'oriti rasprave kritičara, ali otvaraju jedno poglavlje knjižice koja može imati naslov 'Zašto smo na ovom svijetu?", istaknuo je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović prilikom otvaranja izložbe 'Trogirske vedute'.- Ivo Tironi na trenutak ostavlja iza sebe prijetnju gorčine današnjih dana kako bi pronašao motiv koji utječe na usporavanje rastakanja baštine. Ovom nam izložbom autor pruža mali foton svijetla kao uvertiru svjetlu koje će za vjernike doći na uskršnje jutro - kazao je Slade-Šilović.

Sam autor Ivo Tironi pozvao je Trogirane da posjete izložbu, a govoreći o izloženim radovima prisjetio se početaka kada je još kao dijete, sjedeći na očevim koljenima u dnevnom boravku, učio od njega slikati i oslikavati pisanice. Inače, njegov pokojni otac Nikša bio je poznati trogirski kulturnjak.Svakako, odlična je ideja da se Uskrsna izložba postavi u prostorije Turističke zajednice koje se nalaze na trgu Pape Ivana Pavla i to uz glavne spomenike bogate Trogirske baštine, kako bi i brojni turisti koji će za uskrsne blagdane boraviti u 'Gradu spomeniku' imali priliku vidjeti ovu prekrasnu izložbu.

joško brešan
 

Izdvojeno