StoryEditor
Društvena mrežaNEMIR U MISLIMA

‘Stvari su mi na vratima za trk!‘, ‘Ušla sam s Lenom u kadu kad je opet roknulo!‘: poznati otkrivaju kako žive nakon potresa, Šprajc je vrlo slikovit

Piše M.K.
23. ožujka 2020. - 18:55

"Strah koji me drži od jučer je nepodnošljiv. Tuga i osjećaj bespomoćnosti su neizrecivi.

Ne znam tko je od vas spavao noćas, ja nisam. Strah me, šta ako ne čujem na vrijeme, šta ako nesto padne na nas, šta ako... izludila sam. Stvari mi stoje na vratima za trk iz kuće, u autu je osnovno iako ne znam ni šta mi treba.

Plačem svako malo, pa se trudim misliti na nesto lijepo, pa mi nešto i ne ide. A ja uvijek mislim na lijepo. Ne prepoznajem se.

Natjerala sam se uz najveće muke pod tuš, uz patrolu muža u kupaoni, jer me najveći strah hvata šta ako bude potres, a ja pod tušem.

Sad se nadam da nisam jedina ovakva paničarka. Malo sam se čak i "uredila" za sliku da vam kažem da osjećam sve što osjećate i vi, i da mi srce puca zbog sve nepravde koja nam se dogodila. Budimo doma, šaljimo si pozitivne vibre i volimo se" - napisala je prije sat vremena Maja Šuput na Instagramu, uz fotografiju u pidžami na počivaljci.

Ako bi sudili samo po snimci, rekli bismo da se pjevačica samo dokono odmara, no voditeljica showa "Tvoje lice zvuči poznato", koje se prestalo snimati zbog svih okolnosti koje su se izdogađale, istinski je prestravljena.

Maja je, kao i mnoge druge poznate osobe, željela s javnošću podijeliti strah zbog suočavanja sa situacijom koju nitko ne može predvidjeti i na koju se ni na kakav način ne može utjecati, naći ohrabrenje i razumijevanje.

No ne reagiraju svi isto, dakako, jedna se gospođa istinski iživcirala zbog posta Šuputove.

"U kojem trenutku ćete prestati tako živjeti, s obzirom da se potres ne može predvidjeti? Do kraja života se nećete tuširati i stajat ćete ispod štoka od vrata? Zaboga ne dramite, ja imam dvoje male djece i nakon svega živim normalno. Imam torbu spakiranu u autu, jedino to".

"Draga moja... nas nije snašao potres... 1992. smo ostavili sve u Bosni... nismo ni torbu ponijeli... ali ostali smo hvala Bogu živi i zdravi" - napisala je druga.

No brojni otkrivaju kako su i sami uznemireni, ali da se treba hrabriti i odbacivati crne misli, podsjećaju na kvalitetu stambenih zgrada, priznanju da su noćas otvarali oči u panici i na zvuk centrifuge u perilici za rublje.

"Ni nutra ni van. Život na dovratku" - komentirao je Zoran Šprajc, pozirajući ispod nosivog zida kod ulaznih vrata.

Pjevačica Lana Jurčević podijelila je video u kojemu je iz auta snimala zagrebačke ulice u centru grada. Uz njega je ispisala sljedeće:

"Ne mogu vjerovati što nam se to događa. Ovo je noćna mora. Taj zvuk koji se čuo, strašno. Ti prizori. Hodam po staklu po stanu, sve je na podu. Ja sam ok, ali centar i bolnice, srce me boli.

Nadam se da će se novac uložiti ne samo u obnovu, već da se nikad više ne dogodi da se bolnice raspadaju, jer su stare. I nesigurne!

I zašto se uvijek mora prvo dogoditi sranje da bi se nešto poduzelo. Žene imaju trudove u autima, a mame s novorođenim bebama na cesti.. na hladnoći i vjetru. Vidjela na svoje oči.

DRŽITE DISTANCU i dalje. Lako griješimo kad smo u panici." - navela je, između ostalog, pjevačica.

"Glamurozne fotke su so out.. na žalost . .ali u svemu ovome ne dobrom što nas je snašlo, kad čovjek gubi tlo pod nogama, divno je spoznati osjećaj da smo mi, nuklearna obitelj na okupu, i da svojom pribranošcu mogu pomoći svom djetetu, svom mužu, svom susjedu, pomaže mi da ne poludim.

Eto, mi igramo igru Potapanje podmornice... možda je neku drugu igru trebao odabrati moj sin, ali eto, živimo. Nije smak svijeta, samo se dogodio potres usred svjetske pandemije virusa korone ... Budite dobro, budite zdravo" - napisala je glumica Ecija Ojdanić.

Pa se našalila uz fotografiju na kojoj pegla traperice (zašto ih uopće pegla, upitat će se mnoga praktična domaćica).

"Gle, potraje li pandemija i kazališta ostanu zatvorena do daljnjeg, a snimanja takodjer obustavljena, možda ovako budem i zarađivala za kruh.

Ali obavezno s frizurom i šminkom. Ne u ovakvom izdanju. Nikako. Neki nivo profesije se mora držati" - našalila se glumica.

I Jelena Veljača je priznala da se nakon dana i po usudila ući u kadu.

"Nakon dan i pol usudila sam se skinuti iz odjeće za evakuaciju, ući u kadu s Lenom, i taman tada je roknuo potres 3.3 po Rihteru.

Osjećam se fantastično, sljedeći put ću u kadu u martama. S druge strane, imam genijalnu frizerku, nekaj je i naučila u svim onim posjetima" - navela je, uz fotografiju na kojoj joj kći pere kosu.

"Jučer sam od straha i zemljotresa pobjegla k Elli. Nije mi bilo ugodno samoj u stanu u tim novim okolnostima. A i falile su mi CURE. Kako ste vi danas? Je li lakše?" - upitala je svoje pratitelje Danijela Dvornik.

Mnogi su joj pozavidjeli što je u mogućnosti biti sa svojom familijom, nitko začudo nije spomenuo rizičnost posjeta zbog koronavirusa.

item - id = 1011255
related id = 0 -> 1132666
related id = 1 -> 1129804
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 02:22