StoryEditor
Društvena mrežaspasitelj ili prevarant?

Srce će vam stati kada pogledate ovaj video, sve je izgledalo kao da će vlak pregaziti zavezanog psića, a onda ga je "spasio" muškarac

Piše PSD
29. rujna 2021. - 23:34

Video muškarca koji s tračnica spašava zavezanog psa i oslobađa ga samo nekoliko sekundi prije nego na njih oboje naleti vlak društvenim mrežama kruži već danima. 

Svi oni među vama koji su doživili mali 'srčani' gledajući ovaj strašan video mogu odahnuti. Kako su korisnici društvenih mreža kasnije otkrili, radi se o vještoj montaži koja neiskusnom oku lako promakne. 

Postoji nekoliko početnih problema koji su doveli do saznanja da je video zapis TikTok -a digitalno uređen i da čovjeku i psu ne prijeti opasnost od udara vlakom. Korisnici TikToka gdje je izvorno i objavljen video napisali su kako je lako moguće da su prvo snimili zavezanog psa, a kasnije muškarca koji prema njemu trči i onda naknadno manipulirali videom kako bi izgledalo da su se te dvije radnje dogodile u isto vrijeme. 

Nakon što čovjek povuče psa s pruge, on pada na tlo dok lokomotiva prolazi. U ovom trenutku vlak baca sjenu na čovjeka i psa. Međutim, i dalje je vidljiva sjena ispod čovjekove glave, iako se on cijeli nalazi u sjeni vlaka. 

item - id = 1131128
related id = 0 -> 1144333
related id = 1 -> 1144139
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2021 07:22