StoryEditor

"Sita sam toga!": svi tračaju osebujnu frizuru ove političarke, hit je na društvenim mrežama, malobrojni znaju čime je Valentina zadužila svijet

Piše L.L.
15. siječnja 2020. - 17:02

Poznata ruska političarka Valentina Petrenko svoju je frizuru opet podigla na još viši nivo. Zapravo, nivo je toliko visok da mu se ne nazire kraj. 

I dok se ekipa na društvenim mrežama uredno zabavlja na njezin račun, pitajući se je li posrijedi perika ili brineta "podiže kulu", Petrenko rezignirano komentira kako je "umorna od tih pitanja".

Kada su je nedavno u jednom intervjuu pitali o frizuri, rekla je: 

"Sita sam odgovaranja na to pitanje. Kosa mi je kovrdžava i podižem je ukosnicama, to je sve" - ustvrdila je.

Premda se svijetu čini da su nesvakidašnje kreacije na njezinoj glavi sve čime se proslavila, Petrenko je, primjerice, odigrala veliku ulogu u talačkoj krizi.

Rođena u Kazahstanu, doktorirala je na području obrazovanja, tečno govori ruski, poljski, engleski i španjolski jezik, a odigrala je ključnu ulogu u pregovorima o oslobađanju djece koja su držana kao taoci, zbog čega je 1993. godine odlikovana Ordenom za hrabrost.

Tada su četiri naoružane osobe otele djecu i učitelja u Rostovu na Donu i odvezli ih helikopterom punim eksploziva. 

Otmičari su tijekom narednih nekoliko dana pustili neke taoce, pošto su ispunjeni njihovi zahtjevi da im se osiguraju vojni helikopter i 10 milijuna dolara. Kada je helikopter sletio po gorivo, dvojica dječaka su puštena poslije pregovora otmičara s Valentinom. 

Ona je tada ponudila otmičarima da nju uzmu umjesto djece. Ta ponuda nije prihvaćena i na kraju su otmičari, koji su tvrdili da su bolesni i tražili liječenje u Iranu, uhvaćeni.

#VALENTINA PETRENKO

Izdvojeno