StoryEditor
Društvena mrežanoćni život

Omiljeni gradski 'Podroom' novo je zadarsko in mjesto

Piše PSD.
19. ožujka 2015. - 14:27
Ako niste znali, prvi i jedini noćni klub u Zadru zove se "Podroom". Otvoren je krajem prošle godine na mjestu Zadranima dobro poznate bivše diskoteke "Forum" u Jazinama.

Klub se nalazi u podrumskim prostorijama zgrade koja je nekada bila u vlasništvu KK Zadra, ali je zbog poslovnih dubioza kluba i hipotekarnih opterećenja prešla u ruke Grada Zadra.

Tako dolazimo do podatka za anale da je prvi noćni klub u Zadru otvoren u gradskom prostoru i – ako je suditi po riječima Ines Buljat, 19-godišnje promotorice kluba – ide mu jako dobro.

Iako je otvoren samo vikendom, postao je gradsko "in" mjesto, pogotovo za generaciju 30+, i kad radi, pun je do ranih jutarnjih sati.

Stari i nepraktični "Forum" novi su vlasnici odlučili potpuno promijeniti. Ništa od bivšeg izgleda koji se "furao" na antički Rim u stilu 80-ih (jezivo!) nije sačuvano. Prostor je očišćen od dekorativnoga kiča i nefunkcionalnih sadržaja, a prednost je dana velikom plesnom podiju i separeima koji dosad nisu postojali.Bogato opremljen suvremenom audio-vizualnom opremom s dobrom akustikom i uštimanim zvukom, "Podroom" u svom radnom zenitu zvuči i izgleda baš kao svaki dobar klub na svijetu.

Unutrašnje uređenje kluba potpisuje zadarski arhitekt Pero Marušić, koji je kombinacijom stilova, izborom materijala i boja tom nepravilnom prostoru dao prepoznatljivi pečat i osjećaj prostornosti.

Zahvaljujući pametnoj podjeli prostora i organizaciji sadržaja, oko 300 kvadrata kluba doima se puno komotnije. Osjećaj širine pojačavaju isprintane zidne tapete s motivima iz poznatih filmova.

Točku na "i" vizualnom identitetu "Podrooma" udario je klupski logotip, zapravo kroki crtež muškog lika koji u dobrom raspoloženju silazi niz stube u svoju omiljenu "podzemnu sobu".

- Što se bliži početak večeri, odnosno otvaranje kluba, temeljna ljubičasta boja zaštitnog znaka polagano blijedi i postaje sve više pink. Promjenu boja prati promjena light showa cijeloga kluba. Interijer i ozvučenje kluba postupno donose pozitivni adrenalin koji ispunjava naše goste – kaže mlada Ines, koja se bavi promocijom "Podrooma" u medijima i na društvenim mrežama.Klub je, dakle, otvoren petkom i subotom od ponoći do šest sati. U pripremi je uvođenje tematskih večeri, jednom tjedno, poput večeri Studija 54, glazbe 80-ih, sambe i slično. Za glazbu uživo od početka su zadužene grupe "Viva" iz Splita i "Krivi smjer" iz Tomislavgrada. Forsiraju hrvatsku urbanu glazbu, kaže Ines, ali se tu i tamo zalomi po neka "cajka".

– Ceca? – pitamo.

– Neee... Severina ili Rozga! Više onako da vidimo kako će publika reagirati – objašnjava Ines.

Namjera vlasnika je da u "Podroomu" godišnje organizira najmanje dva velika koncertna događanja, s nekom većom domaćom zvijezdom. Goste inače uz živu glazbu zabavljaju i dva resident DJ-a: Petrus i Tommy.

Za ovogodišnji karneval, recimo, "Podroom" je uspješno organizirao Dječji karnevalić, a planiraju uvesti i dječje matineje. Ovisno o broju izvođača po večeri, cijena ulaza kreće se od 20 do 30 kuna, a klub maksimalno može primiti do 500 ljudi.

Zbog toga se "Podroom" već počeo iznajmljivati za razne privatne zabave. Nedavno je tako bio mjesto rođendana četvorice Zadrana koji su zajedno slavili 50 godina. Bilo je, kažu, odlično, a komplimenti su najviše išli baš na račun samoga kluba...

ivica nevešćanin, foto: luka gerlanc / cropix, poodroom
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 01:18