StoryEditor
Društvena mrežaNAKON DEPORTACIJE

Novakovi fanovi protestiraju: za našu obitelj si anđeo koji zemljom hoda, nije pošteno da te tretiraju kao zatvorenika

Piše M.P.
17. siječnja 2022. - 19:41

Đoković ipak neće biti u prilici braniti titulu na svom omiljenom Grand Slam turniru. Federalni sud Australije protjerao je najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića iz svoje zemlje i podržao odluku ministra za imigracijska pitanja Alexa Hawkea, koji je prethodno pobio odluku suda Viktorija i odlučio otkazati vizu srpskom tenisaču, piše Srbija Danas.

Đoković je poslije ove odluke napustio Australiju, u koju mu je, kako prenose mediji, zabranjeno uči sljedeće tri godine. Zbog postupka australskih vlasti koji je gotovo čitav svijet okarakterizirao sramotnim, oglasio se veliki broj sportaša i glumaca te pjevača, koji su pružili podršku Novaku Đokoviću. Među onima koji smatraju da je srpskom tenisaču učinjena velika nepravda je i otac male Sofije Markuljević (2), Stefan, koji se oglasio na društvenim mrežama.

Srpski tenisač pomogao je djevojčici Sofiji Markuljević (2) kojoj je dijagnosticirana rijetka i teška bolest da ode u Ameriku po najskuplji lijek na svetu.

Đoković je financirao privatni let kako bi mala Sofija što prije stigla na liječenje u SAD, gdje je primila terapiju najskupljim lijekom na svijetu – Zolgensmom.

- Ovu bitku si pobijedio onog dana kad si pomislio da se u nju i upustiš. Velika je nepravda da tebe, kao najboljeg sportaša na planeti, koji je došao samo da igra tenis, tretiraju kao zatvorenika. Za našu obitelj si anđeo koji zemljom hoda, sretni smo i ponosni što živimo u eri jednog velikog čovjeka i sportaša kao što si ti - emotivne su riječi Stefana Markuljevića na Facebooku.

Mala Sofija je, inače, 2020. otišla u Los Angeles i vratila se svom domu poslije osam mjeseci. Danas priča, svira instrumente, pliva, sama sjedi i sama drži glavicu, objavljeno je na Srbija Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 16:30