StoryEditor
Društvena mrežaJESMO LI IZOLIRANI?

‘Ne žmirimo na druge, prijavljujmo ih! Ja bih drastično povećala kazne!‘: Marijana Batinić rasplamsala raspravu oko koronavirusa, evo što ljudi misle

Piše M.K.
17. ožujka 2020. - 14:14
Marijana Batinić ovih je dana otkrila da je trudna

Splitska voditeljica Marijana Batinić, koja je ovih dana otkrila vesele vijesti u svojoj familiji, da je trudna tri mjeseca i da se zato povukla u samoizolaciju, danas je na Instagramu potakla raspravu o ponašanju u javnosti u novonastalim, vrlo zahtjevnim okolnostima.

Pa je uz fotografiju snimljenu u Istri, koja se prva u Hrvatskoj našla "na udaru" agresivnog virusa, napisala sljedeće:

"Ovo je fotka iz Ližnjana, jednog od pitoresknih istarskih sela koje sam posjetila ove sezone. U Istru sam se namjeravala vratiti ovih dana, ali putovanje, naravno, odgađam do daljnjeg.

A ovu idiličnu fotografiju iskoristit ću kako bih vas podsjetila na naše dužnosti ovih dana. Pridržavate li se uputa? Znam da vam svima na uši izlaze teme o korona virusu, ali jedni druge ipak moramo pozivati na odgovornost.

Pomažete li starijim susjedima? Pazite li na kretanje, dezinfekciju, održavate li razmak, izbjegavate li socijalne kontakte?

Odgovorni smo jedni za druge u svakom smislu, nemojmo ni žmiriti na tuđe propuste nego ih prijavljujmo nadležnim tijelima.

Za opće dobro

Između ostalog, ja bih drastično povećala kazne ovima koji ležerno shvaćaju samoizolaciju!" - ustvrdila je RTL-ova voditeljica, te upitala svoje pratitelje što misle o ponašanju drugih u jeku pandemije.

"Kazne svakako, ne razumijem to kad pokupuju sve u dućanu, onda sjednu u prepuni kafić" - primijetila je pratiteljica.

"Što se tiče ostanka kod kuće, neka ostanu koji mogu. Kod nas u firmi još nije došlo do mjera zatvaranja" - otkrila je druga.

"Nikako ne mogu razumijeti da i dalje dozvoljavaju rad kafićima, a ističu kako trebamo jedni od drugih biti na razmak od minimalno 1 m. Muž i ja smo naš kafić zatvorili da zaštitimo djelatnike, goste, a na kraju sebe i obitelj" - otkrila je treća.

"Apsolutno pod hitno dignit samosvijest i odgovornost svih, a prekršitelje rigorozno sankcionirati. Nemojte se ustručavati prijaviti, to je rad za opće dobro" - savjetovali su mnogi.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 03:59