StoryEditor
Društvena mrežaODGOVORILA NA NAPADE

‘Ne bojte se, braćo draga, korone virusa, ne može nam nitko ništa, osim Isusa!‘: časna Matija prepjevala ‘Čavoglave‘ i raspalila raspravu na Facebooku

23. ožujka 2020. - 21:52
Sestra Matija Pačar kći je poginulog hrvatskog branitelja na Kupresu

“Samo hrabro, Bog je živ”, poručila je časna sestra Matija Pačar, rodom iz Tomislavgrada, uz video u kojemu, svirajući na gitari melodiju Thompsonovih “Čavoglava”, pjeva “Ne boj’te se braćo draga, korone virusa”.

“Ovo vrijeme nije lako, ali nije kraj, usporio svima nam je srca otkucaj. Strah nas hvata, nemoć veže, daha nestaje, ali hrabro braćo mila, nema predaje.

Neće nas zaustaviti sve policije, stavit' ćemo našeg Krista, to smo i prije. Ne boj’te se braćo draga, korone virusa, ne može nam nitko ništa, osim Isusa.

Molite svi zajedno, jer potrebno je to, da se naše misli vinu, Bogu u nebo.

Molitva je uvijek bila naše oružje, sa njom nitko ne boji se da će umrijet'. Jer je Bog gospodar smrti, života tvorac je, neće on nas ostaviti, nije ni prije”, pjeva časna sestra Matija uz taktove “Čavoglava” pronoseći osobnu poruku u globalnoj borbi protiv opakog koronavirusa.

“Sestro odlični ste i samo nastavite tako”, “Svaka čast, ova pjesma mi je uljepšala dan”, “Svaka čast i tekst i glas...”Svaka čast na pjesmi, u srce me dirnula jer znam da nas Isus nije ostavio na cjedilu i da ćemo i koronu pobijediti. Bravo sestro tako je. Neće nas ostavit'.

'Bolje da idete u bolnice!'

Amen”..., nizali su se komentari na Facebook profilu časne sestre Matije Pačar među kojima se našao i jedan prožet ljutnjom: ”Što znači - ne može nam policija ništa? Znači, unatoč upozorenjima da se ljudi ne okupljaju, vi šaljete takvu poruku? Sramota! Uostalom, bolje da idete u bolnice pomagati zaraženima, veća će korist biti”.

“Misli se na to da duh koji Boga traži ne može zaustaviti izolacija... jer oni koji ne mogu biti u crkvi na misi zbog zaštite od daljnjeg širenja mogu duhom biti prisutni i na misi i na molitvi...

Usput, hvala na prilici da otklonim svaku sumnju da sam za to da se krše pravila kriznih stožera”, uzvratila je časna sestra.

“A nije bilo druge melodije za takvu pjesma... Svašta”, “Pokvari mi Čavoglave ova časna”, “Na Eurosong”..., komentirali su pak neki među uglavnom pozitivnim komentarima na glazbeni iskorak časne sestre Matije.

Sestra Matija Pačar kći je poginulog hrvatskog branitelja na Kupresu. Akademske godine 2016./2017. diplomirala je na Papinskom Sveučilištu Angelicum u Rimu, gdje je kompletirala teološki studij započet u Zagrebu. Tema njezina diplomskog rada bila je “Osnovni elementi karizme Družbe Školskih sestara franjevaka Krista Kralja”.

Kasnije je upisala postdiplomski studij na Papinskom Sveučilištu Salesiana u Rimu i lani u lipnju obranila magistarski rad s temom “Praćenje mladih u razlučivanju poziva (Moguće smjernice Pastorala Mladih Školskih sestara franjevaka Krista Kralja (ŠSFKK) – Provincije sv. Obitelji)”.

U listopadu prošle godine s. Matija Pačar dobila je Rektorovu nagradu za najbolji ostvareni uspjeh na magisteriju teologije sa specijalizacijom u Pastoralu Mladih na Papinskom sveučilištu Salesiana u Rimu, objavile su Školske sestre franjevke iz Mostara.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 22:47