StoryEditor
Društvena mrežaZarađuje u snu

Najluksuzniji hoteli mu plaćaju da boravi kod njih: ovaj muškarac zbog neobične je ideje zaradio 350.000 kuna u 18 mjeseci, živi kao milijunaš iako to nije

Piše I. P.
18. rujna 2019. - 14:52
shutterstock_406898518 (1)

Alex Shannon, 35-godišnji Britanac koji živi u Los Angelesu, prije nešto više od godinu dana pokrenuo je Instagram profil followthenap, i od tad živi kao milijunaš, iako nema toliko novaca.

Naime, ovaj mladić spava po  najluksuznijim svjetskim hotelima koji ga za to i plaćaju. Otkako je pokrenuo profil, ne prestaju mu stizati ponude najskupljih svjetskih hotela, prestižnih avio prijevoznika i brendova donjeg rublja koji žele suradnju.

Rođen je u prosječnoj radničkoj obitelji i živio je skromno, ali priznaje da je uvijek bio ambiciozan, kreativan, a priuštio bi si neki luksuz s vremena na vrijeme. 

- Radim sam kao kreativni dizajner u modnoj industriji 10 godina i tu sam vidio kako funkcionira marketing na društvenim mrežama. Shvatio sam da većina influencera kreira sličan sadržaj kad rade za velike brendove i da postoji prostor za nešto jedinstveno i zabavno - kaže Alex.

Dugo je razmišljao o tome kako bi mogao zarađivati radeći ono što voli.

- Obožavam spavati i članovi obitelji me oduvijek zezaju da mogu zaspati uvijek i svugdje - kaže Alex.

Osim toga, voli i putovanja, pa je shvatio da bi kombinacija te dvije stvari bila ostvarenje sna. Tako je došao na ideju da bi mogao putovati i spavati u najluksuznijim hotelima i zatim ih ocjenjivati.

- Iskoristio sam šansu, da živim život o kojem sm sanjao i usput stvaram nešto zanimljivo - kaže Alex kojeg danas na Instagramu prati 15 000 ljudi.

Još uvijek mu je zanimljivo što većina njih i dalje misli da je bogati tip koji putuje zbog zabave.

- Volio bih da je to istina, ali još uvijek sam zaposlen full time i radim ovo sa strane i kako bih doživio nešto što si inače nikad ne bih mogao priuštiti - ističe Alex.

Dodaje da posao influencera nije samo jedna sjajna fotografija, Iza toga je mnogo planiranja, troškova i odricanja. A redovno se događaju neke nepredviđene situacije na koje ne možete utjecati. Nakon toga ga čeka i posao obrade fotografija.

Na pitanje koliko hoteli plaćaju influenceru boravak, kaže da to sve ovisi o klijentu, broju objava i trajanju suradnje. Ali, zarađuje dobro i spavanje po hotelima je najveći dio njegovih mjesečnih prihoda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It doesn’t get more Dubai than this. 🌇 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @marcuswhitephoto

A post shared by Alex Shannon | Sleep + Travel (@followthenap) on

Alex je nedavno ostvario suradnju s Mandarin Oriental Hotel Grupom i posjetio njihov hotel u Parizu.

'Njihov pariški apartman je nešto što nisam još iskusio i njihova usluga i ambijent definitivno zauzima prvo mjesto. To je najveći luksuz koji sam iskusio u životu. Kad sam stigao, u sobi sam zatekao mnoštvo poklona, šampanjac, svježe pecivo, cvijeće, dizajnerske parfeme i pisanu poruku dobrodošlice, kao i čokoladnu skulpturu Eiffelovog tornja – kaže Alex.

#INSTAGRAM#INFLUENCER

Izdvojeno

07. srpanj 2020 13:58