StoryEditor
Društvena mrežavinska večer

Na Hvaru se po prvi put predstavlja prestižni Wine Island

Piše PSD.
24. srpnja 2014. - 12:59
Prestižni vinski događaj Wine Island, ove će godine biti prvi put predstavljen na Hvaru i njegovom malenom susjedu, prvom Paklenom iz Paklenih otoka, na Galešniku.

24. srpnja Galešnik će biti ekskluzivni pionir novog i modernog koncepta druženja vinskih eksperata kao i vinskih zaljubljenika, gastronomskih, enoloških entuzijasta, te vrhunskih glazbenika. Na samom eventu će se predstaviti ukupno 30 odabranih hrvatskih i slovenskih vinara.

Svrha ove vinske manifestacije je izgrađivanje vinske kulture, hrvatsko - slovenskog prijateljstva i približavanje izabranih vrhunskih i kvalitetnih vina urbanoj publici.

Osim same degustacije vina, na eventu će naglasak biti i na vrhunskim glazbenicima koji će se pobrinuti za spektakularni Jam Sassion.

U večernjim satima,  kao završetak vinske večeri, nastupa Matija Dedić (sin legendarnog šansonjera Arsena Dedića), te Lovre Ravbarja (saksofonista i člana popularnog slovenskog benda LeeLooJamais) i Paris meets Dubai.

Vinsko druženje 30 izuzetnih vinara iz Hrvatske i Slovenije također će biti popraćeno i kulinarskim afrodizijačkim performansom nekim od najboljih master chef-ova i teasting majstora iz obe zemlje.

Festival je namjenjen svima koji se osjećaju mlado kako u srcu tako i u duši, poznavateljima vina, a nadasve onima koji znaju da uživanje nije samo trendovska priča. Posjetitelji, koji će doći i kupiti ulaznicu, uz glazbu će sa “otoka vina” dobiti i najbolje od vrhunskih vina hrvatskih i slovenskih izlagača.

Nepca posjetitelja će uživati u vrhunskim kulinarskim izvedbama Maria Bobanovića (Hotel Adriana, Sunčani Hvar) i Janeza Bratovža (restavracija JB).

Budući da je cilj ovog festivala i obrazovne prirode, kao za vinske znalce, tako i za one koji su tek počeli upoznavati čudesni svijet vina i koji će moći dobiti odgovore i savjete od enoloških stručnjaka na sva svoja pitanja vezana za vina i vinske tajne.

Na festival su uz vrhunske vinare pozvani i svi ljubitelji hedonizma, fine hrane, dobre kapljice i vrhunske muzike; tako da će se za glazbeni dio pobrinuti najbolji izvođači jazz i funky žanra.

Iz Hvara se Wine Island seli na završni ljetni događaj u Budvu, Crna Gora.

psd, foto: cropix


.


Izdvojeno

11. srpanj 2020 02:18