StoryEditor

'MY Lollipop' - šareni party brod pun dobre glazbe i pozitivne energije

Piše PSD.
20. kolovoza 2014. - 22:41
Ako ste se u proteklih mjesec dana prošetali splitskom Rivom, zasigurno ste primijetili veseli, šareni brod s odličnom glazbom.  Nekadašnji vojni minolovac M-144, zatim jelšanski izletnički brod "Amici", sada plijeni pažnju novim ruhom pod imenom MusicYacht "MY Lollipop".

– Iako je izronio ponajprije kao party brod koji bi svojim dnevnim plovidbama u zalazak sunca trebao zabavljati goste sjajnim glazbenim setovima uživo s DJ pulta i time predstavljati platformu za nastupe lokalnih glazbenika koji itekako imaju što pokazati i najzahtjevnijim stranim gostima, "MY Lollipop" je zamišljen kao puno više od toga – kazala nam je voditeljica projekta i šefica parade Nina Kupusović, po struci logopedinja i psihoterapeutkinja, sada s adresom u Londonu, vlasnica jednog jednako šarenog i veselog hostela u Sarajevu, prepuna ideja kako zabaviti i malu i veliku djecu. Uz nju radi i kolega Darko Trstenjak.– Rute smo prilagodili festivalima, tako da je naš rasplesani brod već putovao na Vanka regule, Voi'Sa, na Barbarinac... Osim toga, dva do tri puta tjedno isplovljavamo iz Splita za Čiovo i natrag u splitsku luku. Na turama su uglavnom stranci koji su odsjeli u hostelima, zapravo festivalska publika, kojoj se ponudom nastojimo i približiti. A komentari? Izvrsni, mnogi kažu da nikada nisu vidjeli brod s toliko šarma i osobnosti – uzbuđeno govori uigrani dvojac.

Već pri ukrcaju ekipu prate zvuci DJ-a koji zagrijava atmosferu, a čim se kroči na brod, nastavlja Nina, prostor zove na zabavu i ples.– San nam je da "MY Lollipop" postane i društveno i kulturno mjesto okupljanja te da njegova paluba trajno uveseljava Splićane i goste koji bi na valovima uživali uz manje kazališne i kabaretske predstave, monodrame, večeri poezije, radionice joge i plesa, razne dječje kreativne i terapijske radionice, akustične koncerte brojnih prijatelja iz svijeta glazbe te likovne izložbe. Osim toga, brod je idealan i za privatne zabave, vjenčanja... – kažu nam Nina i Darko, koji svojim idejama žele biti suradnici lokalnim festivalima na okolnim otocima.

Nema druge nego ukrcati se na jednu od rasplesanih plovidbi punih dobre glazbe i pozitivne energije, na koje "MY Lollipop" isplovljava pod sloganom "Dance your mind away!".

Merien ILIĆ, foto: Marijo BAŠIĆ / CROPIX, PRIVATNI ALBUM


Izdvojeno

06. srpanj 2020 05:33