StoryEditor
Društvena mrežagameri, pozor!

Međunarodni dan društvenih igara po prvi put u Splitu

Piše PSD.
10. travnja 2015. - 19:25
Na veliko zadovoljstvo ljubitelja društvenih igara za stolom, u Splitu će se u subotu, 11. travnja, prvi put obilježiti Međunarodni dan društvenih igara (International Table Top Day).

U organizaciji splitske Fantasy&SF prodavaonice-igraonice Carta Magica i Udruge maketara Stari svijet, ovo zanimljivo događanje održavat će se od 10 do 20 sati u prostorijama FESB-a.

Priključit će se tako naš grad manifestaciji pokrenutoj prije tri godine, zamišljenoj tako da se na velikom broju lokacija organizirano igraju društvene igre.

Lani je, primjerice, International Table Top Day održan u 80 zemalja na svim kontinentima, na oko 3000 lokacija.U programu su previđeni turniri u igranju 'Dungeons and Dragons', 'Game of Thrones', 'Twilight Imperium III' i drugih igara, a kako u ime organizatora najavljuje Marko Mlinar, predsjednik Udruge maketara, uz ove mini događaje moći će se odigravati brojne društvene igre koje će ponuditi organizator.

Poziv na sudjelovanje upućen je svima, bez obzira na godine – uvjet je samo dobra volja, a svatko tko želi može ponijeti svoju omiljenu društvenu igru.

Međunarodnom danu igranja društvenih igara, koji će u Hrvatskoj igrače okupiti i u Zagrebu, Lovranu i Puli, glavni je organizator i promotor američki glumac Wil Wheaton, najpoznatiji po svojim ulogama u serijama 'Star Trek' i 'Big Bang Theory'.L.G.

Izdvojeno