StoryEditor
Društvena mrežaOtvoreno i drugačije

Martina Mlinarević nakon vjenčanja počinje novu karijeru daleko od domovine: ‘Unatoč pritiscima i sabotažama, odlazim!‘

Piše Gloria.hr
10. siječnja 2020. - 21:30
Dubrovnik, 29.04.2019. Martina Mlinarevic u Lazaretima predstavila svoju knjigu Huzur Na fotografiji: Martina Mlinarevic SoptaTonči Plazibat/Hanza Media

Popularna bosanskohercegovačka spisateljica i aktivistica Martina Mlinarević (37) objavila je da će uskoro započeti novu karijeru kao veleposlanica u Češkoj, piše Gloria.

"Unatoč višemjesečnim političkim pritiscima i medijskom cyberbullyingu, sabotažama i pokušajima da mi se napakosti na sve načine, danas je održan moj završni razgovor pred Ministarstvom vanjskih poslova, a nekadašnji ambasadori, šefovi Odsjeka i sudionici, u javnom obrazlaganju na koncu mog govora složili su se da je to bila najbolja prezentacija i izlaganje novoimenovanog ambasadora u zadnjih dvadesetak godina. Inovativno, otvoreno i drugačije. Hvala što ste stajali uz mene, bezuvjetno. Sredinom siječnja odlazim za Prag i dat ću sve od sebe da budem istinski predstavnik Bosne i Hercegovine koji će služiti vama na ponos.", objavila je Martina Mlinarević na svom Facebook profilu.

Bivšoj novinarki i spisateljici 2020. je započela sjajno. dok će 2019. pamtiti po jednoj lijepoj i jednoj tužnoj epizodi. Krajem prosinca udala se za životnog partnera Gorana koji joj bio najveća podrška u njezinoj borbi sa zloćudnom bolesti, a dan poslije već se suočila s s velikom tugom - gubitkom voljene bake.

Zbog iskrenosti i toga što je u knjigama "Huzur" i "Bukača" bez susprezanja progovorila o suočavanju s karcinomom, ali i javnim napadima i prijetnjama koje je podnijela zbog 'zabranjene' ljubavi, Martina ima pravu vojsku pratitelja. Svojim književnim djelima želi ohrabriti žene da u patrijarhalnom i šovinističkom društvu spoznaju svoju snagu te im vlastitim primjerom pokazati da se svaka odluka donesena srcem uvijek isplati.

U studenom 2019. njezino gostovanje na prezentaciji knjige "Bukača" bio je jedan od najposjećenijih događaja na Interliberu, a brojna publika čekala je satima kako bi porazgovarali i dobili autogram poznate književnice.

Izdvojeno