StoryEditorOCM
Društvena mrežaProvokativne slike

Madonna je bijesna zbog kontroverzne politike Instagrama: ‘Još uvijek mi je zapanjujuće da živimo u kulturi koja to dopušta‘

Piše PSD
26. studenog 2021. - 09:24

Madonna je bijesna zbog kontroverzne politike Instagrama kojom zabranjuje objavljivanje ženskih golih grudi. Pjevačica je u srijedu na društvenim mrežama objavila slike s provokativnog snimanja, a neke od njih pokazuju njezine bradavice. Fotografije su ubrzo bez najave obrisane, pa je ona sada objavila njihovu cenzuriranu verziju uz ljutiti opis.

U novoj objavi Madonna otkriva da je Instagram uklonio njezinu objavu i malo je reći da zbog toga nije zadovoljna. “Ponovo objavljujem fotografije koje je Instagram uklonio bez upozorenja ili obavijesti. Razlog zbog kojeg su bez dozvole upravljali mojim računom je taj što je mali dio moje bradavice bio otkriven.”

Pop pjevač je potom kritizirala platformu i generalni stav društva o ženskoj golotinji. “Još uvijek mi je zapanjujuće da živimo u kulturi koja dopušta da se pokaže svaki centimetar ženskog tijela osim bradavice. Kao da je to jedini dio ženske anatomije koji se može seksualizirati. Bradavica koja hrani bebu!”

Ovo nije prvi put da se netko obrušio na ovo pravilo Instagrama. Svaka slika koja otkriva bradavice smatra se pornografskom čak i ako je riječ o umjetničkim fotografijama. Poznati su profili koji objavljuju slike golih žena i onda umjesto ženskih lijepe muške bradavice koje je pravilima dopušteno prikazati.

Madonna je istom objavom kritizirala američku tradiciju Dana zahvalnosti kao laž. “Ovo je savršeno usklađeno s lažima u kojima smo odgajani da vjerujemo u hodočasnike koji mirno lome kruh s Indijancima kada su sletjeli na Plymouth Rock! Bog blagoslovio Ameriku."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2023 16:33