StoryEditor
Društvena mrežaProblem dalmatinskih plaža

'Koliko degutantan moraš biti?!': Žanamari opisala kako se šetnja rivom poslije ribarske večeri pretvorila u 'zgražanje i paranoju', objavila i sliku kao dokaz

Piše J. V.
1. srpnja 2019. - 20:47
united_otvaranje12-100917

Žanamari Perčić ponudila je danas svojim pratiteljima na Instagramu objavu kakve se ne bi postidio ni Jason Momoa, vjerojatno najljepši "zeleni" aktivist na svijetu i zagriženi zagovaratelj prestanka upotrebe plastike.

Je li slučajnost što su i spomenuti glumac i najpoznatija Tučepljanka u Hrvatskoj rođeni i odrasli kraj mora? Moguće i da nije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Žanamari Perčić (@zanamari) on

A dok Momoa u suradnji s redateljima i znanstvenicima putuje svijetom snimajući potresne scene zagađenja, pomora životinja i ostalih posljedica ljudskog nemara koje ni oni najjači ne mogu odgledati bez da im ne trzne koji mišić na licu, Žanamari je svoje zgražanje opisala kratko i jasno u objavi. Podijelila je i fotografiju kao dokaz.

"PLASTIČNI TANJURI!!!!!!!!!
*Kad se šetnja rivom pretvori u zgražanje i paranoju. Želim pobjeći što dalje od ekipe koja je u stanju napraviti ovo našem moru! Koliko retardiran i degutantan moraš biti da pojedeš ribu na ribarskoj noći i onda baciš plastični tanjur u more, skupa s priborom i plastičnom čašom. Ajde da sam vidjela jedan tanjur, ali ovdje ih ima barem 50tak na samo par metara kvadratnih morskog dna! Takvi ljudi očito nisu uopće u manjini! Kako imaju srca u ovo predivno plavetnilo bacati smeće. Zabolila me i duša i glava od ovog prizora. Šok i nevjerica!", napisala je Tučepljanka upozorivši na problem brojnih plaža u Dalmaciji.

Pjevačica je apelirala tako na sve Dalmatince, goste bliže i one iz daleka, da promisle o svojim ponašanjima kada je u pitanju ostavljanje smeća, naročito plastike. Obala kojom se toliko ponosimo i koju toliko pokušavamo sačuvati, nije zaslužila na taj način biti oštećena, a nisu ni oni kupači s malo više kućnog odgoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 08:57