StoryEditor
Društvena mrežaONLINE LIVE SHOW

Klape više ne pjevaju ispo‘ volta, nego na Facebooku: ove nedjelje poslušajte Smotru iseljeničkih klapa, nastupaju naši pjevači sa četiri kontinenta

16. listopada 2020. - 14:45
Live klape

Čak osam dalmatinskih klapa u kojima pjevaju naši iseljenici sa četiri kontinenta nastupit će ove nedjelje, 18. listopada u 15 sati u programu ONLINE LIVE SHOW - Klape Worldwide na Facebooku.

Ovakva virtualna smotra klapske pjesme organizira se prvi put, a nastupit će pjevači i pjevačice koji žive u Münchenu, Buenos Airesu, Južnoafričkoj Republici, Stuttgartu, Frankfurtu, Kanadi, New Yorku i Santiagu u Chileu - svatko iz svoga mjesta prebivališta. Nastupaju ženske klape Valovi i Filiae Croatiae, muške klape Snaga, Buneos Aires, Astoria, Ova klapa, Frankfurt i Croatia, te mješovita klapa Kartolina.

Također je predviđeno da se na kraju iz Hrvatske, iz Omiša, u programu s porukom javi ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa Mijo Stanić, a smotru će završiti pjesma u izvođenju tenora Vladimira Garića iz klape Cambi. Čitav program trajati će oko 90 minuta, a voditelj je Romano Sole.

Ideja o umrežavanju klapske pjesme na internetu potekla je od Dubravka Šunjerge iz klape Croatia iz Munchena koji i na ovaj način želi poslati poruku da se i izvan domovine čuva klapska pjesma, naša kulturna baština. Iako razdvojeni ogromnim udaljenostima, iseljeničke klape međusobno komuniciraju, razmjenjuju glazbu i međusobno se pomažu, a više od svega ih raduje ugošćavanje naših glazbenih voditelja i klapaša, od kojih mogu učiti i razmjenjivati iskustva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. listopad 2020 23:28