StoryEditor
Društvena mrežabili u teatru

Karan i Seve u Hajdukovoj ljubavnoj priči uskoro na daskama splitskog HNK

Piše PSD.
4. listopada 2013. - 15:43
A ludoga li grada, A ludoga li kluba. Ajde recite koji to klub svakih sto godina dobije neku operetu ili mjuzikl u svoju čast. Naravno, samo Hajduk. Eto, nakon 'Kraljice lopte' u pripremi je mjuzikl 'Naša bila štorija', za  koji su glazbu skladali Goran Karan i Neno Ninčević. Goran je uz ima i jednu od dvije glavne uloge.

Rođen 1964. i sam je pohodio Hajdukove tribine, još na starom placu, i pamti zlatnu generaciju 70-tih godina prošlog stoljeća. E pa baš u tom razdoblju smještena je i priča 'Naše bile štorije' o kojoj je Karan opširnije govorio za magazin Naprid bili.

-  Radnja se odvija u predvečerje jedne važne nogometne utakmice, neću otkriti koje, a sve je začinjeno ljubavlju između Ane i Duje, dvoje mladih iz obitelji koje su ostale u zavadi nakon Drugog svjetskog rata. Poanta je priče “sve ča ljubav složi, nije grih” – kaže nam Duje, odnosno Karan, uz kojeg će naslovnu ulogu pjevati i Severina, olitiga Ana.

Dakle Goran i Seve i Hajduk na splitskim kazališnim daskama. Može se unaprijed reći - pun pogodak.

A koliko je priča iz 'štorije' vezana uz prave događaje oko splitskog kluba, pitali su novinari magazina 'Naprid bili' Gorana.

- Istina je da su svi likovi u mjuziklu izmišljeni, ali pravi poznavatelji Hajduka će možda i prepoznati neke  likove, njihove karaktere, jer ipak smo se držali nekih povijesnih činjenica. Meni osobno kao ljubitelju Hajduka i baluna ova priča zaista puno znači, zaključio nam je Karan.

A tko još glumi u mjuziklu, i opširnije o 'Našoj biloj štoriji' pročitajte u novom broju magazina 'Naprid bili' koji je u prodaji od petka 4.listopada.

foto: arhiv cropix


Izdvojeno

08. srpanj 2020 05:31