Mozaik Društvena mreža

Nitko mu ne vjeruje

Reakcije na Plenkovićevo objašnjenje misteriozne objave na Twitteru su brutalne, nije ga štedjela ni Željka Markić

Nitko mu ne vjeruje

"Tajanstvena" objava Andreja Plenkovića na njegovu Twitter profilu vrlo je brzo dobila objašnjenje, ali ono i ne odgovara baš onima kojima je ponuđeno. Nakon što je predsjednik Vlade objavio kratko "Gg", brojni su korisnici zaključili da mora da je u pitanju "gejmerska" poruka, pitanja su zatrpala Plenkovićev profil.

"Što se igra?", zanimalo je Twitteraše, budući da je većina pratitelja poruku dešifrirala kao univetzalnu skraćenicu za "good game" ("dobra igra"). No Plenković je ubrzo poruku uklonio, te poslao novu pokušavajući objasniti da nije nikome čestitao na dobro odigranoj partiji, već da je netko drugi upleo prstiće u priču.

Navodno je to bila njegova dvogodišnja kći Mia, koja se "u subotu ujutro zaigrala tatinim mobitelom", poručio je Plenković uz fotografiju kćerkice zadubljene u ekran. No ako je suditi prema komentarima, u priču nitko nije povjerovao.

Teže je korisnicima, čini se, povjerovati u to da se dvogodišnje dijete igra mobitelom predsjednika Vlade te da ga zna otključati i slati poruke na Twitter, nego što im je bilo povjerovati da je Plenković strastveni gejmer. Svoje je viđenje čitave situacije iznijela i Željka Markić.

"Može li jadnije od ovoga - koristiti svoje dvogodišnje dijete za vlastitu promociju i skupljanje lajkova? Šteta da se djeca 100.000 Hrvata koji su napustili RH od kad je Plenković na vlasti, telefonima svojih roditelja moraju igrati u Irskoj, Njemačkoj... Not a good game", napisala je prozvavši tako Plenkovića da prikuplja "lajkove" na stvarno nizak način.

Ni ostali korisnici nisu ga štedjeli. Čini se da premijeru baš nitko ne vjeruje.

 

Naslovnica Društvena mreža