StoryEditor

'Sad će bit kako su Dalmatinci lini...': na ovoj fotografiji osvanuloj na Facebooku neki vide dašak starih, idiličnih vremena, drugi opciju za 'žuganje'

Piše J. V.
9. travnja 2019. - 18:54

Na Facebook stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" pojavila se danas fotografija koja je pravi test o do pola praznoj ili punoj čaši.

Ili pak otkriva koliko ste poduzetnički raspoloženi. Netko je na nepoznatome mjestu u Dalmaciji postavio ispred svojih ulaznih vrata stolić, na njemu pakirano voće, uz poruku: "Novac ubaci kroz vrata, hvala".

Ni koliko ni kako, u kojem obliku - kratko i jasno. Prodaje se voće, kupi i ostavi.

 

A komentari kazuju da ima među nama onih koji iz dubine duše vjeruju u ljudsko poštenje, ali i onih koji će "sistemu" naći manu.

"Ovdje je na stvari povjerenje u čast i poštenje običnog malog dalmatinskog čovjeka, iz vremena kad se kuće nisu zaključavale... onaj tko je ovo napisao vjeruje da te vrline još postoje, nije ga dotakla tranzicija iz tog sustava vrijednosti u novi liberalni kapitalizam!", piše korisnica u komentarima.

"Sad će bit kako su Dalmatinci lini, eto ne mogu stat i prodavat, nego im samo ostavi pare. Da je slikano npr. u Njemačkoj, Danskoj ili Austriji tada bi bilo simpatično i fora", požalio se netko drugi.

"Ma biće baba kroz prozor prati!", zaključak je kojem se na kraju priklonila većina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 19:39