StoryEditor
Društvena mrežaSto godina ih nismo vidjeli

'Mislija san da ovo neću više nikad vidit...': Marijan Ban i ekipa iz Daleke obale skupili se nakon 'ohoho' vremena, obožavatelje odmah pukla nostalgija

Piše L. L.
3. studenog 2019. - 19:17

Ako bismo trebali izabrati samo jedan splitski bend koji baš svi u gradu pod Marjanom vole, i to njihovim godinama nepostojanja unatoč, to bi, usudimo se reći, mogla biti Daleka obala.

Ne morate ih preslušavati često da biste bili "pravi" obožavatelj, dovoljno je uživati u svakom taktu "Roze" ili "Nema te" koje se vrte na radiju češće nego pjesme bilo kojeg drugog benda koji je postojao kad i onaj Bana i ekipe. Ako raspalite do daske i po tisućiti put "Ona zbori" dok se probijate kroz splitske gradske gužve, vjerujte, niste jedini... A ni jedini koje dotuče "Noć je prekrasna".

Daleka obala postojala je od '85. do početka milenija. 2002. godina vodi se kao ona njihova raspada, nakon koje su svi članovi nastavili svoj glazbeni put - bubnjar Zoran Ukić i gitarist Jadran Vušković te Boris Hrepić s The Obalom, Marijan Ban s Diktatorima. 

Prošle godine originalna se postava Daleke obale morala oprostiti s kolegom iz benda, zaslužnim za neke od najvećih hitova, "Osamdesete" i "Kurve" među njima. Bogašin Šoić Mirilović iznenada je preminuo, ostavivši veliku prazninu na splitskoj, ionako osiromašenoj, rock sceni.

 

Splitska scena ostala bez legende: preminuo Bogašin Šoić Mirilović, jedan od najznačajnijih glazbenika 80-ih

A iako naznaka da će bend ikada ponovno zajedno stati na pozornicu nema, osvanula je jučer na Facebooku fotografija koja je mnoge vratila par desetljeća godina unazad. 

Na originalnu postavu Daleke obale reagirali su brzo i obožavatelji...

"Super vas je vidjeti tako zajedno nakon ohoho vremena - diiivnooooo", "Ko u dobra stara vremena", "Cijelo djetinjstvo u jednoj slici...", pišu im.

"Ima li šanse da se ponovno okupi Obala", zanima jedne, a povuklo se i jedno sasvim legitimno pitanje:

"Jel ja to vidin suze u očima ili je blic", priupitao je jedan fan, budući da je zaista prošlo "ohoho" vremena, a nostalgija je nezgodna stvar, što su neki i potvrdili:

"Ajde, mislija sam da ovo neću nikad više vidit, a kad su svi u nostalgiji i sjećanjima i ja sam se sad sitija kako ga je kroz mikrofon tresla struja u Đaje, frizura mu se nije nikad oporavila..."

#DALEKA OBALA

Izdvojeno

21. lipanj 2020 04:24