StoryEditorOCM
Auto motoSAM SE USOSIO

Zbog snimanja vožnje 292 km/h u tunelu na motoru ide godinu i pol dana iza rešetaka i doživotno ostaje bez vozačke! Pogledajte video lude vožnje

Piše MOZAIK SD
2. rujna 2022. - 17:08

Ovaj norveški motociklist sam je sebe poslao u zatvor.
Naime, policija ga je inicijalno zaustavila nakon jedne jurnjave na motociklu, nakon čega je uhićen, prenosi HAK javljanja norveškog NRK-a. Budući da se sam snimio kako vozi 292 km/h, a kamera je bila postavljena na njegov motocikl policajci su pronašli snimke koje dokazuju da je između srpnja 2020. i svibnja 2021 vozio motocikl ekstremnim brzinama.

Vlasti su se usredotočile samo na najteže prekršaje, optužujući vozača za 56 ozbiljnih prekršaja prekoračenja brzine. Na sudu je osuđen na 18 mjeseci zatvora, uz doživotnu zabranu posjedovanja vozačke dozvole. Međutim, takve zabrane u Norveškoj omogućuju ponovno podnošenje zahtjeva za dozvolu nakon pet godina.

Najekstremniji video snimljen je 10. rujna 2021. Na njemu se vidi kako muškarac juri kroz tunel brzinom od 292 km/h. Nakon testiranja motocikla, policija tvrdi da je stvarna brzina vožnje bila bliža 263 km/h, ali to je ipak 183 km/h prebrzo. Osumnjičenik navodi da je motocikl posudio drugima te da on nije osoba sa snimci, ali nije se mogao sjetiti koji su to vozači.

Osuđen je na godinu i pol zatvora te doživotnu zabranu vožnje, prenosi HAK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 18:28