StoryEditor
Auto motoDACIA DUSTER

Zanimljiva opcija: oprema Extreme za luksuzniji izgled rumunjskog terenca

20. siječnja 2022. - 06:31

Na krilima uspjeha iz prethodne godine, u Daciji su odlučili tržištu ponuditi novu zanimljivu opciju, a koja će im svakako pomoći da i dalje ostaju u vrhu – Duster Extreme. Riječ je najvjerojatnije o limitiranoj seriji ovog rumunjskog terenca koji se može pohvaliti luksuznim izgledom i bogatom opremom. Osim što se radi o limitiranoj seriji, posebnost je u detaljima opreme, kao i povoljnoj cijeni koja starta od 139.600 kuna za inačicu opremljenu dvogorivnim motorom na benzin i plin ECO-G 100.

Extreme se nastavlja na najbogatiji Prestige paket opreme, a koji je dodatno uređen. Tako vanjski dio sadrži narančaste umetke na prednjoj masci, kućištima retrovizora, krovnim nosačima, kao i na vratima prtljažnika. Elegantnost i ekskluzivnost naglašeni su crnim aluminijskim naplatcima. Nadalje, narančasti detalji dominiraju i u putničkoj kabini. Tako su presvlake sjedala od tkanine dodatno naglašene narančastim šavovima, dok su zračni otvori, središnji naslon za ruke, obloge vrata i podnožje središnje konzole ukrašeni narančastim umetcima.

Duster Extreme uključuje sve serijske značajke inačice Prestige (uključujući automatski klima-uređaj, multimedijski sustav Media Nav Evolution s 8-inčnim dodirnim zaslonom, povišenu središnju konzolu s dvama dodatnim USB priključcima za putnike na stražnjoj klupi), ali i više od toga: posebno izdanje dostupno je s karticom za otključavanje vozila bez ključa i sustavom kamera za prikaz iz više kutova. U slučaju da vam to nije dovoljno, moguće su još i neke nadoplate.

Tako je u ovo zimsko doba sigurno vrlo ugodno kad znate da imate na raspolaganju grijana prednja sjedala (1200 kn), a snalaženje u našem susjedstvu je lakše uz kartografiju istočnog dijela Europe (800 kn). Također, umjesto kita za krpanje probušene gume moguće je uz nadoplatu od 1200 kuna dobiti i rezervni kotač.

Što se cijena tiče, one se kreću za model Duster Extreme ECO-G 100 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i prednjim pogonom od spomenutih 136.900 kuna. Duster Extreme TCe 150 s EDC automatskim mjenjačem s dvije spojke i prednjim pogonom starta od 169.400 kuna. Model Duster Extreme Blue dCi 115 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom 4x4 kreće od 175.400 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2022 15:14