StoryEditorOCM
Auto motoPOGLEDAJTE VIDEO

U krivo vrijeme na krivom mjestu: kamera uhvatila trenutak kada je Toyotu Prius udario grom

Piše Karlo Huzjak/JL
16. svibnja 2022. - 21:50

Ako nas je "Povratak u budućnost" ičemu naučio, to je da su munje nevjerojatno snažne i nose mnogo energije. Međutim, kada grom pogodi automobil u stvarnom svijetu, ne putujete kroz vrijeme od 1955. do 1985. godine.

Umjesto toga, ogromna količina struje prži elektroniku vašeg vozila.

YouTube kanal "More Pi" lovi tornada i pokriva ekstremne vremenske prilike. U posljednjem videozapisu bio je na pravom mjestu u pravo vrijeme, ili na krivom mjestu u krivo vrijeme, ovisno o vašoj perspektivi. Naime, uhvatio je munju koja je pogodila njegovu Toyotu Prius.

Video počinje vožnjom pri malim brzinama tijekom jake oluje, kada odjednom vozač začuje plavi bljesak i glasan prasak. "More Pi" ne shvaća odmah što se dogodilo, no automobil se odmah gasi. Čak i s pokvarenom Toyotom, jedna od prvih reakcija YouTubera je razmišljanje o tornadu koji traži.

Nakon udara, jedna od kamera u Priusu prestaje snimati, ali nastavlja loviti zvuk.

Kamera okrenuta unatrag nakratko gubi signal, ali zatim nastavlja snimati. U ažuriranju opisa videa na YouTubeu, "More Pi" kaže da je servis trebao zamijeniti upravljački modul motora samo kako bi dijagnosticirao problem. Servis je pronašao još tri ECU-a kojima je potrebna zamjena, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 14:38