StoryEditor
Auto motocity centar one

Svečano otvoren tradicionalni Auto-moto salon u organizaciji Slobodne Dalmacije

10. travnja 2019. - 19:49

Tradicionalni Auto-moto salon u organizaciji Slobodne Dalmacije svečano je otvoren u srijedu, 10. travnja u City Centeru One i potrajat će do 14. travnja. Na svečanom otvaranju ove petodnevne "oktanske" manifestacije sudjelovali su predstavnici izlagača, sponzori iz OTP Banke i OTP Leasinga, te HOK osiguranja, te naravno Slobodne Dalmacije i City Centera One. Osmi po redu autosalon otvorenim je proglasila direktorica marketinga Slobodne Dalmacije Ivana Vladović. Ona je između ostalog istakla kako je ova manifestacija sada već postala tradicionalna, te da su nakon osam godina uspješne suradnje poslovni partneri iz autoindustrije kao i naši sponzori postali naši dobri prijatelji. Pri tom je zaželila svim izlagačima puno uspjeha u prodaji njihovih automobila, motocikala i skutera, kao i sponzorima.

Prisutnima se prva obratila Marija Gamulin, manager City Centera One koja je kazala kako  ovogodišnji autosalon Slobodne Dalmacije samo potvrđuje činjenicu da se ne radi o iznimci, već o odlično organiziranoj i skladnoj suradnji sa Slobodnom Dalmacijom. Još jednom se zahvalila Slobodnoj Dalmaciji istaknuvši kako bez podrške naše novine ne bi bilo moguće organizirati sve ove godine ovakvu manifestaciju. Nije zaboravila zahvaliti se svojim djelatnicima koji su radili danonoćno kako bi sve bilo spremno za otvaranje osmog Auto-moto salona Slobodne Dalmacije.

Već šestu godinu za redom prisutni smo na ovoj manifestaciji i zbog toga nam je jako drago, kazao je direktor Poslovnog centra srednja Dalmacija OTP Banke Tomislav Aljinović. - OTP Banka, zajedno s OTP Leasingom vrlo je bitan faktor na tržištu po pitanju financiranja kupovine automobila i motocikala, te smo po snazi četvrta banka u Hrvatskoj. Sudjelujemo u svim bitnim akcijama financiranja, građana, tvrtki i gospodarstva u cjelini. Nadam se da se vidimo i slijedeće godine na istom mjestu.

HOK osiguranje po prvi put je sponzor ove tradicionalne manifestacije, a Igor Bota, direktor HOK-ovog Regionalnog ureda Split kazao je nekoliko riječi o samoj povijesti ove osiguravajuće kuće.

- Naša osiguravajuća kuća postoji od 2001. godine i od tada bilježimo neprestani rast, a kod osiguranja automobila, točnije od autoodgovornosti, uspjeli su doći do tržišnog udjela od pet posto. To je izvrstan rezultat s obzirom na konkurenciji i veliki broj osiguravajući društava koji se bave osiguranjem vozila. Radimo sva osiguranja osim životnog, a stalno poboljšavamo našu ponudu u kojoj je zastupljen dogoročan najam automobila.

Nakon svečanog otvaranja uzvanici su krenuli u razgledanje izloženih automobila, motocikala i skutera, a to je potrajalo s obzirom da su ove godine svi raspoloživi izložbeni prostori zauzeti u najpopularnijem dalmatinskom šoping centru. Ponovno je većina izlagača najavila salonske popuste za vrijeme trajanja ove manifestacije pri čemu izdvajamo Suzukija koji je izložio na svoje najpopularnije modele – Vitaru, SX4 S-Crossa, Ignisa i Swifta s nižim cijenama. Opet je na salonu automobila i dvokotača ponuda za svačiji džep, od onih iz premium segmenta do onih "običnih" primjerenih svačijem džepu, koji su izloženi na tri etaže popularnog šoping centra.

Brzinskim pregledom izloženih automobila, motocikala i skutera mogli smo se uvjeriti i šarolikost ponude, uz napomenu da su vozila na dva kotača izložena na drugoj etaži. Tu su smješteni Suzuki, Piaggio, Gilera, Aprilia i po prvi put Kawasaki čije je zastupstvo preuzeo istaknuti motociklistički as Ivan Šola. Njegova krilatica "doktor Šola za dva kola" zvuči izuzetno šarmantno  i zanimljivo, te smo sigurni da na tom štandu neće biti nimalo dosadno.

S njim na štandu je Nikola Nimac, skeleton olimpijac iz Torina koji mu pomaže u poslu, a koji nam je kazao kako su već prodali tri Kawasakijeva modela. Kad smo već kod dvokotača zanimljiva je i električna Vespa s cijenom od 48.900 kuna, kao i najnoviji model Moto Guzzija V85 TT koji zajedno sa spomenutom Vespom ima premijeru na Auto-moto salonu. Na Suzukijevom izložbemo prostoru dvokotača posebno mjesto zauzima s V-Stromom 650, koji je najprodavanija verzija ovog motocikla. Tu su i kacige Caberg  i MIVV ispušni sustavi čiji je tvrtka ATT generalni uvoznik i distributer.

Veliko zanimanje posjetitelja, koje je jučerašnji kišni dan potjerao u pokrivene šoping centre, izazvao je Renault Twizy, malo vozilo na četiri kotača koji je nešto između automobila i skutera. Riječ je o električnom vozilu čija cijena je 107.000 kuna, dok mu je s državnim poticajnima cijena 80.000 kuna. Međutim, do tih poticaja, s obzirom na samo 17 milijuna kuna potpore, jako je teško doći.

Najskuplji eksponat na ovogodišnjem Auto-moto salonu svakako je Mercedes-Benz AMG E63 S s pogonom na sve kotače čija cijena je oko 1,6 milijuna kuna. Radi se o pravoj zvjerci E-klase koja je pogonjena V8 bitrubo motorom snage 612 "konja". Treba istaknuti i novu, redizajniranu C-klasu oznake 220d koja sa svoja 194 dizelska "konja" košta "samo" 385.000 kuna.

U svakom slučaju, do nedjelje, do kada traje osmi Auto-moto salon Slobodne Dalmacije pojetitelji će moći pogledati sva izložena vozila, a uvjereni smo da će se i dio    njih i prodati, odnosno da će biti sklopljeno više ugovora o kupnji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. listopad 2020 09:32