StoryEditor

Stižu još dva nova modela - Tavascan i UrbanRebel

Piše R.R.
23. lipnja 2022. - 16:00

Španjolci su bili baš vrijedni u posljednje vrijeme, s obzirom na to da su upravo predstavili tri potpuno nova modela. Nakon nedavno predstavljenog kompaktnog SUV-a Terramar, sada stižu još dva automobila koji će imati potpuno električni pogon. Naime, nakon premijere električnog hatchbacka Born, koji je sestrinski model Volkswagena ID.3, Cupra napada tržište s dva nova automobila na struju.

Tavascan je evolucija koncepta iz 2019. U prodajne će salone stići 2024. kao drugi električni model marke. Podsjećamo, koncept otprije nekoliko godina imao je pogonski sustav od 300 KS, sličan onome koji se koristi u Volkswagenu ID.5 GTX, s baterijom kapaciteta 77 kWh.

UrbanRebel bit će treći električni model Cupre, koji je, kao i Tavascan, baziran na VW-ovoj MEB mehaničkoj platformi namijenjenoj vozilima na struju. S dužinom od 4,03 metra, bit će to jedan od najmanjih električnih automobila u VW grupi.

image

Cupra Urbanrebel

Lluis Gene/AFP

Prodavat će se paralelno sa Škodinim i Volkswagenovim malim električnim crossoverima. Spekulira se da će njegova početna cijena iznositi oko 20.000 eura.

image

Cupra Tavascan

Lluis Gene/AFP

Električni motor od 226 "konja" bit će dovoljan da automobil ubrza do "stotke" za 6,9 sekundi, a baterija će omogućiti da s jednim punjenjem vozilo prijeđe 440 kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2022 23:24