StoryEditor
Auto motoBMW 318d ADVANTAGE

Sjedi i vozi ‘tricu‘ za 13 eura dnevno

20. listopada 2020. - 07:15

Svjetski poznati i priznati predstavnik sportskog zadovoljstva u vožnji, BMW serije 3, kao sinonim sportske, obiteljske, a u novoj generaciji i prave poslovne limuzine, u posebnom "Advantage" paketu dolazi uz iznimno atraktivnu dnevnu ratu, gratis petogodišnji servisni paket, produljeno jamstvo i osiguranje guma u trajanju od 36 mjeseci. U operativnom leasingu s ostatkom vrijednosti, BMW 318d s paketom "Advantage" u svim Tomić & Co. salonima tijekom 60 mjeseci dostupan je za svega 13 eura dnevno plus PDV uz 0 posto učešća i 0 posto troškova obrade ugovora.

Uz gratis BMW Service Inclusive servisni paket u trajanju od pet godina, odnosno za prijeđenih 100.000 kilometara, izbjeći ćete dodatne troškove održavanja. U cijenu je uključen i BMW Repair Inclusive paket produljenog jamstva, koji omogućuje dvije godine zaštite od troškova izazvanih neočekivanim kvarovima, a nakon isteka može se produljiti i do pet godina ili za 200.000 kilometara. Osim toga, svaki kupac besplatno dobiva i BMW osiguranje guma za razdoblje od 36 mjeseci, optimalnu zaštitu koja pokriva do 100 posto troškova vezanih uz oštećenje originalnog kompleta kotača.

"Trica" u limuzinskoj verziji ukomponirala je koncept sportskog užitka u vožnji u globalnu premium klasu srednjih dimenzija više od 40 godina. Limuzina ne predstavlja samo jezgru BMW-ove serije 3 (od kojih je više od 15 milijuna jedinica do sada prodano širom svijeta), nego i otkucaje srca marke BMW. Kada je 1975. predstavljen prvi BMW serije 3, istodobno je oživio novu vrstu automobila, s obzirom da je koncept sportske limuzine podupro uspon serije 3 kako bi postao BMW-ov najuspješniji model i status koji zadržava do danas.

Tijekom šest generacija modela do danas, BMW serije 3 je rangiran u svijetu kao najpoznatiji prodajni premium automobil, koji je bio zvijezda vodilja po pitanju visokih performansi pogonskog sustava i šasije te stekao reputaciju pionira tehnoloških inovacija u segmentu automobila srednje veličine. U sedmom, najnovijem izdanju BMW se temelji na sportskoj tradiciji serije 3, čija su sudjelovanja u trkačkoj konkurenciji donijela puno dodatnih iskustava. Sedma generacija sportske limuzine još jednom potvrđuje sve elemente u pogledu vozne dinamike, uz poznatu premium kvalitetu i inovacije, u segmentu automobila srednje veličine.

Vanjski dizajn nove limuzine koristi kombinaciju preciznih linija i upečatljivih obrisa površina kako bi se stvorila moderna interpretacija sportske estetike. Njegov novi dizajnerski jezik pruža jasan i neprikosnoven izgled za dinamični karakter automobila. Nova limuzina iz serije 3 je 76 milimetara duži od prethodnika (4709 mm), širi 16 milimetara (1827 mm) i viši je samo 1 mm (1442 milimetra). Ove dimenzije daju najnovijoj generaciji modela dinamički izgled rastegnutih proporcija i mišićavog stasa. U međuvremenu, 41 milimetar duži međuosovinski razmak (2851 mm) i povećane širine traga kotača (sprijeda: +43 mm, straga: +21 mm) imaju izravan i pozitivan utjecaj na njegovu stabilnost i okretnost.

Sustavne nadogradnje napravljene su i u tehnologiji BMW TwinPower Turbo za 2,0-litrene 4-cilindarske dizelske motore u modelima BMW 318d, BMW 320d i BMW 320d xDrive. Sada uključuje višestupanjsko turbopunjenje, što donosi povećanu učinkovitost u svim brzinama motora. Mali visokotlačni turbopunjač i promjenjiva geometrija turbine velikog turbo niskog tlaka daju sustavu brze reakcije, omogućujući veći okretni moment pri izlasku iz pogona.

Motor u BMW-u 318d Sedan razvija svoj maksimalni učinak od 150 KS i ima najveći okretni moment od 320 Nm između 1500 i 3000 okretaja u minuti. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba mu 8,5 sekundi (automatski: 8,4 sekunde). S maksimalnom snagom od 190 KS i najvećim okretnim momentom od 400 Nm između 1750 i 2500 okretaja u minuti, nova dizelska jedinica ubrzava BMW 320d Sedan od 0 do 100 km/h za 7,1 sekundu (automatski mjenjač: 6,8 sekundi) i BMW 320d xDrive Sedan u vremenu od 6,9 sekundi za isti sprint.

U paketu opreme "Advantage" koji je uključen u cijenu izdvajaju se automatski mjenjač, sportski kožni upravljač, Park Distance Control, automatski multizonski klima-uređaj, LED prednja i stražnja svjetla, navigacijski sustav, tempomat s funkcijom kočenja, unutarnji retrovizor s automatskim zasjenjenjem, DAB Tuner, TeleServices i ConnectedDrive Services...

SADRŽAJ OMOGUĆIO TOMIĆ & Co.

Atraktivni uvjeti za kupnju

Uz BMW 318d još su dva modela serije 3, BMW 320d i BMW 320d xDrive, opremljeni paketom opreme "Advantage" te su dostupni i u dodatnoj ponudi, uz gratis BMW Service Inclusive servisni paket te više atraktivnih uvjeta financiranja putem BMW Financial Services.

Financiranje po modelu 50:50 uz 0 posto fiksne kamate u kunama ili eurima omogućava da se 50 posto novog vozila plati odmah, a preostalih 50 posto za godinu dana. Financiranje po modelu 1/3 uz 1,95 posto fiksne kamate u kunama ili eurima podrazumijeva plaćanje trećine vrijednosti vozila prije isporuke, druge trećine nakon 12 mjeseci i ostatak za 24 mjeseca. Također, tu je i mogućnost mjesečnih otplata uz varijabilnu kamatnu stopu u eurima od 2,95 posto.

Točnije, trošak obrade ugovora iznosi 0,85 posto od kupoprodajne cijene vozila za rok otplate od 36 do 48 mjeseci te 1,40 posto za rok otplate od 60 do 72 mjeseca, dok je uz poček trošak obrade ugovora 0 posto. Moguća je i odgoda početka otplate za razdoblje od tri mjeseca bez obračuna naknade, uz promjenjivu kamatnu stopu od 3,99 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2021 06:26