StoryEditorOCM
Auto motoPOMOĆ VOZAČIMA

Redovitim održavanjem automobila dugoročno štedite novac: s ovim alatom izbjegnite kvarove i skupe popravke

Piše PROMO
20. studenog 2023. - 09:00

 

Ne radi se o kozmetičkim proizvodima, već o profesionalnom alatu koji može koristiti svaki vozač

Održavanje automobila za mnoge je vozače briga koju jednom godišnje prebace na svoga mehaničara. Iako bi taj redoviti servis trebao biti dovoljan za održavanje higijene vašeg limenog ljubimca, pregledom "krvne slike automobila" u pravilu se otkrivaju skrivene mane i neispravnosti.

Neodgovoran odnos prema autu tada se poput bumeranga vraća vlasniku – kojem može napraviti ogromnu financijsku štetu.

Ako želite izbjeći kvarove i skupe popravke, onda morate promijeniti pristup održavanju automobila.

image
Profimedia

Brigu o automobilu najčešće nije dovoljno prebaciti na mehaničara, nego u higijeni vašeg ljubimca možete i vi aktivno sudjelovati. Budući da su moderni, sofisticirani motori danas mnogo kompleksniji, svaka pomoć, odnosno prevencija – zlata vrijedi.

Među brojnim rješenjima za kvalitetniji rad motora, idealna pomoć su aditivi koji poboljšavaju radni vijek motora i performanse, preventivno smanjuju trošak održavanja, a i manje zagađuju.

O čemu se konkretno radi?

image
 Datacol

Prevencijom do uštede

Datacol već godinama radi na profesionalnoj prevenciji kvarova i higijeni motornih komponenti, a njihovi preparati za održavanje i njegu automobilskih sustava dovedeni su do savršenstva.

Da ne bude zabune, nije riječ o trendovskim kozmetičkim proizvodima, nego o profesionalnim alatima koje može koristiti baš svaki vozač.

Korištenjem kombinacije Datacol proizvoda značajno se doprinosi optimalnom radu motora, ali i smanjenju štetnih ispušnih plinova i pozitivnom utjecaju na okoliš, na što sve više ljudi obraća pažnju.

DataFuel čistač benzinskih sustava

Čistač s mazivom namijenjen čišćenju svih benzinskih sustava, primjenjiv na motorima s rasplinjačem i elektronskim ubrizgavanjem, uključujući visokotlačne sisteme zadnjih generacija. U spremniku goriva sprečava i uklanja vodu, nečistoću, hrđu, taloge alkohola, parafina, bakterija i želatinoznih nakupina.

image
 Datacol

Vraća snagu motoru, smanjuje potrošnju i emisiju plinova (CO, HC, NOX), olakšava paljenje, odstranjuje nepravilan rad motora na minimum, lupkanje u glavi, pospješuje izgaranje, omogućava dugotrajan rad motora, turbokompresora i katalizatora.

To je čistač s mazivom namijenjen čišćenju cjelokupnog sustava za napajanje na benzin, a njegove prednosti su da sprečava i uklanja od 2 do 4 posto vode/kondenzata nakupljenog u spremniku kao posljedica kondenzacije.

Uklanja parafin, hrđu i bakterije s cijelog sustava, čisti i podmazuje cjelokupni sustav, pumpu i injektore, a uz to optimizira performanse motora uz smanjenje emisije ispušnih plinova.

Za vlasnike dizelaša, Datacol također ima rješenje...

DataFuel čistač dizelskih sustava

Čištač s mazivom namijenjen čišćenju kompletnih instalacija svih dizelskih sustava, dizelskih pumpi, uključujući i motore common rail, kao i sve visokotlačne sisteme zadnjih generacija.

U sistemu za ubrizgavanje čisti od naslaga i podmazuje pumpe, injektore, usisne i ispušne ventile te cijelu komoru za sagorijevanje. Sprječava predizgaranje dizelskog goriva drastično smanjujući otpuštanje crnog dima, odstranjuje pojavu lupkanja u glavi motora, vraća snagu i startnost, olakšava pokretanje motora, umanjuje vibracije.

Preporuka je staviti jednu dozu od 300 ml u spremnik koji sadrži najmanje 15 litara goriva do maksimalno 80.

Posebno se preporučuje na servisnim intervalima svakih 10-20 tisuća kilometara ili 200-300 sati rada.

image
Datacol

Čistač uljnog sistema

Inovativan proizvod posebno izrađen za rastvaranje naslaga koje se stvaraju u cijelom uljnom sistemu. Temeljitim čišćenjem sustava uspostavljaju se optimalne vrijednosti pritiska ulja, zazora ventila, sprječava se lupkanje podizača u glavi motora te se normalizira kompresija.

Optimalno podmazivanje mehaničkih dijelova vraća snagu motoru te smanjuje emisiju ispušnih plinova. Isto tako, čistač značajno doprinosi održavanju ležajeva turbokompresora kao jednog od najbitnijih dijelova novih motora.

Proizvod se ulijeva direktno u sistem dok je u sistemu staro ulje.

image
Profimedia

Data Hybrid

Ovaj višenamjenski aditiv za benzin posebno je dizajniran za izravno ubrizgavanje (DI) i hibride te plug-in hibridna električna vozila (PHEV) u svrhu povećanja detergentne moći tretiranog benzina i učinka čišćenja (čistoća motora), sposobnosti smanjenja trenja (ušteda goriva) i zaštite od korozije.

image
Datacol

Ne utječe na ostala svojstva benzina (antidetonaciju, oksidacijsku stabilnost). Navedene tehnologije zahtijevaju vrlo posebnu pozornost zbog mogućeg dugoročnog skladištenja goriva u spremniku vozila, česta zaustavljanja i pokretanja vozila, tehnologije motora (start & stop) te osjetljivih sustava za ubrizgavanje.

AdBlue aditiv

AdBlue aditiv je aditiv napravljen da spriječi proces stvaranja i taloženja mikrokristala uree na komponentama SCR sustava. Taj je proces osobito prisutan u vozilima opremljenim tehnologijom "Stop and Go".

image
Datacol

Dodavanje AdBlue aditiva u spremnik za AdBlue koji je prisutan u Euro 6 automobilima stoga štiti SCR sustav od stvaranja mikrokristala koji bi mogli uzrokovati začepljenje ili potpuno gašenje cijelog sustava.

DataFap aditiv

Regenerator DPF-filtera je proizvod koji se sastoji od posebnih kemijskih tvari koje prilikom kataliziranja s izgarajućim dizelskim gorivom olakšava regeneraciju DPF-filtera.

image
Datacol

Proizvod je kompatibilan sa svim dizelskim motorima opremljenima DPF-filterom i može se upotrebljavati na motorima kategorije Euro 4, 5, 6, uključujući i one najnovije generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2023 09:02