StoryEditorOCM
Auto motonovi aduti

Peugeot 508 najava je budućih modela ‘lavlje’ marke: francuska marka predstavila limuzinsku i karavansku verziju

23. ožujka 2023. - 11:00

Peugeot je predstavio novi 508, dostupan u izvedbama limuzine i sportskoga karavana (SW), te u sportskoj inačici Peugeot Sport Engineered (PSE). Novi nam 508 otkriva kako će izgledati siluete budućih luksuznih modela marke.

Prednji je kraj inovativan, naglašeno dinamičan i okrunjen novim središnjim logotipom, posebno suvremeno zahvaljujući savršenoj integraciji logotipa u rešetkastu prednju masku. Neovisno o izvedbi, prednji kraj novog modela ističe se novim svjetlosnim potpisom u obliku triju pandži. Te su “svjetlosne oštrice” ugrađene u iznimno tanka Matrix LED prednja svjetla. Stražnja LED svjetla također su izvedena u obliku triju pandži te su kombinirana s dinamičkim pokazivačima smjera. Dizajn prednjega kraja nešto je jednostavniji pa vozilo djeluje suvremenije. Svjetlosni snop kao da nestaje u masci, dajući uglađen izgled silueti. Uz elegantnu siluetu nudi i praktičnu dimenziju koja privlači mlade obitelji.

Unutar putničkog prostora nalazi se jedna od glavnih značajki marke: Peugeot i-Cockpit. Cijelo se desetljeće usavršava i modernizira sa svakom novom generacijom. Kompaktni upravljač značajka je kokpita koja višestruko povećava užitak u vožnji nudeći jedinstvenu upravljivost i preciznost kretanja. Upravljač ima novi središnji logotip, a na njemu se nalaze i tipke za upravljanje multimedijskim sustavom (izvori zvuka i telefon) te tipke za prilagodbu glasnoće i aktivaciju glasovnih naredbi. Digitalna instrumentna ploča s 12-inčnim zaslonom smještena je u razini očiju odmah iznad upravljača. Može se u potpunosti personalizirati, te nudi nekoliko novih načina prikaza (povezani navigacijski sustav TomTom, radio/medijski sadržaji, pomoć u vožnji, protok energije itd.) koji se mogu mijenjati izravno na upravljaču.

image

Peugeot 508

Peugeot

Putnički prostor novog 508 i 508 SW jasno ukazuje na okretanje marke višim segmentima: poseban je naglasak stavljen na kvalitetu i suvremenost materijala od kojih su izrađene nove presvlake, kao i na minimalističku, ugodniju i ergonomičniju ručicu mjenjača. Novi 508 objedinjuje ono najbolje od marke: užitak u vožnji, udobnost, osjećaj bezbrižnosti i sigurnost koju ulijevaju sustavi za pomoć u vožnji. Ti sustavi uključuju: tehnologiju Night, sustav za poluautonomnu vožnju druge razine, kamere visoke razlučivosti za pomoć pri parkiranju, sustav za kontrolu ovjesa s tri načina rada (Normal, Comfort i Sport).

Novi 508 i 508 SW dostupni su s dva plug-in hibridna motora s prednjim pogonom. Novi Plug-in Hibrid 180 e-EAT8 ima pogon na prednje kotače te je kombinacija motora PureTech od 150 KS (110 kW) i električnog motora od 81 kW (110 KS) uz 8-stupanjski automatski mjenjač e-EAT8. Plug-in Hibrid 225 e-EAT8 s pogonom na prednje kotače kombinacija je motora Pu-reTech od 180 KS (132 kW) i električnog motora od 81 kW (110 KS) uz 8-stupanjski automatski mjenjač e-EAT8. Plug-in hibrid s pogonom na sve kotače dostupan je za inačice 508 Peugeot Sport Engineered koje potpisuje Peugeot Sport. Riječ je o pogonskom sklopu Plug-in Hibrid 360 e-EAT8 s pogonom na sve kotače. Sprijeda je to kombinacija motora Pure-Tech od 200 KS (147 kW) i električnog motora od 81 kW (110 KS) uz 8-stupanjski automatski mjenjač e-EAT8. Dok je straga električni motor od 81 kW i sustav upravljanja energijom preuzet iz trkaćeg WEC modela. Litij-ionska baterija za plug-in hibride snage 180, 225 i 360 KS ima kapacitet od 12,4 kWh i snagu od 102 kW. Dostupne su dvije vrste ugrađenih punjača: jednofazni punjač snage 3,7 kW u serijskoj opremi i jednofazni punjač snage 7,4 kW u opcijskoj ponudi (serijski dostupan za Peugeot Sport Engineered).

Dostupna su i tri motora s unutarnjim izgaranjem, prvi je PureTech 130 EAT8: 1,2-litreni trocilindrični benzinski motor snage 130 KS (96 kW), kombiniran s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT8 i sustavom Start & Stop. Drugi je BlueHdi 130 EAT8: 1,5-litreni četverocilindrični dizelski motor snage 130 KS (96 kW), kombiniran s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT8 i sustavom Start & Stop. Treći je Puretech 218 EAT8: 1,6-litreni četverocilindrični benzinski motor snage 218 KS (160 kW), u skladu s ekološkim normama zemalja izvoza (samo za Afriku, Bliski istok i Aziju), kombiniran s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT8 i sustavom Start & Stop. Treba napomenuti da su svi motori za europsko tržište usklađeni s najnovijim europskim ekološkim normama euro6.e te su opremljeni 8-stupanjskim automatskim mjenjačem koji jamči bezbrižnost i učinkovitost.

Ovisno o zemlji prodaje, novi 508 može se kupiti na internetskoj stranici Peugeota za prodaju, čime se omogućuje potpuno digitalna i sasvim sigurna kupnja (“Online prodaja”). Kupci mogu kupiti novo vozilo, zamijeniti staro vozilo i financirati novo vozilo s pomoću svojeg pametnog telefona, tablet-računala ili osobnog računala. Svaki kupac sam odabire želi li da mu se vozilo dostavi na kućnu adresu bez naknade.

image

Peugeot 508

Peugeot
image

Peugeot 508

Peugeot
image

Peugeot 508

Peugeot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 06:10