StoryEditorOCM
Auto motonajava noviteta

Mitsubishi pokazao XRT Concept: moćan terenski pick-up viđen na sajmu u Bangkoku

1. travnja 2023. - 12:06

Mitsubishi Motors Corporation je izložio XRT Concept, konceptni automobil potpuno novog pick-upa Triton planiranog za lansiranje u fiskalnoj godini 2023. (od travnja 2023. do ožujka 2024.) – na 44. Međunarodnom sajmu automobila u Bangkoku koji se održava do 2. travnja. Komercijalno ime Triton za model pick-upa nama je poznatije pod nazivom L200.

Triton je najprodavaniji model Mitsubishija, proizvodi se u tvornici Laemchabang na Tajlandu, i globalno strateško vozilo tvrtke koje se izvozi u oko 150 zemalja diljem svijeta. Sa svojim prvim potpunim redizajnom u približno devet godina, potpuno novi Triton bit će šesta generacija kamioneta marke srednje veličine. Nakon lansiranja na Tajlandu u fiskalnoj 2023., bit će objavljen uzastopno u regiji ASEAN, Oceaniji i drugim globalnim tržištima.

Konceptni automobil potpuno novog Tritona, Mitsubishi XRT Concept karakterizira žestok izraz na prednjem dijelu i robusna hauba koja se nastavlja sa strane s odvažnim, vodoravnim stilom. Nadalje, konceptni automobil opremljen je prednjim i stražnjim branicima, kao i gumama za blato, što mu daje snažan pogon za natjecanje u napornim relijima i dinamičnost za vožnju po terenu.

Karoserija ima kamuflažni dizajn inspiriran stijenama lave punim kondenzirane energije, a bočne strane ukrašene su grafikom ikone marke Ralliart s 10 paralelnih linija koja izražava strast Mitsubishi Motorsa za vožnjom.

Na Asia Cross Country Rallyju 2023., tim Mitsubishi Ralliart, uz tehničku podršku Mitsubishi Motorsa, planira se natjecati s prototipom cross-country modela potpuno novog Tritona (specifikacije grupe T1) u svojoj potrazi za drugom uzastopnom pobjedom. Hiroshi Masuoka, dvostruki vozač relija Dakar 2002. i 2003. godine, ostat će na mjestu direktora tima, a inženjeri Mitsubishi Motorsa obavit će testiranja i pratiti tim kako bi pružili podršku na reliju. Mitsubishi Motors koristi stručnost stečenu na relijima kao povratnu informaciju u razvoju svojih serijskih vozila jer nastoji stvoriti vozila s Mitsubishijevim stilom, koja pružaju sigurno, udobno uživanje u vožnji u svim vremenskim i cestovnim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 05:17