StoryEditor
Auto motood 2022.

Kako bi zadovoljila rastuće potrebe segmenta, Mazda će europskim kupcima ponuditi širi izbor SUV modela

22. listopada 2021. - 06:35

Mazda Motor Corporation objavila je planove za proširenje svoje ponude SUV modela od 2022. nadalje. Mazda planira potpuno nove modela iz grupe velikih proizvoda, koju će činiti vozila oznaka CX-60, CX-70, CX-80 i CX-90. Prva dva modela, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, bit će predstavljena na europskom tržištu u sljedeće dvije godine. Kako bi zadovoljila rastuće potrebe segmenta, Mazda će europskim kupcima ponuditi širi izbor SUV modela.

U isto vrijeme, novi modeli širih karoserija CX-70 i CX-90, kao i CX-50 iz grupe malih platformi, bit će predstavljeni u SAD-u, kao i na drugim izvaneuropskim tržištima. Novi europski modeli, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, stvorit će pozitivan poslovni rast u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju. U potpunosti iskorištavajući razvojnu i proizvodnu strategiju kompanije nazvanu Building Block. U pitanju je jedinstvena Mazdina strategija za efikasan razvoj i primjenu vrhunskih tehnologija izgradnjom niza baznih tehnologija kao „blokova“. Ona uključuje i Skyactiv tehnologiju te zajedničko planiranje i fleksibilnu proizvodnju. Mazda će proširiti svoju ponudu SUV-ova korištenjem dakle najnovijih dostupnih tehnologija, ali i tradicije brenda.

U verzijama s dva i tri reda sjedala, CX-60 i CX-80 predvodit će europsko uvođenje plug-in hibridnih modela s rednim 4-cilindarskim benzinskim motorom u kombinaciji s elektromotorom. Nova generacija rednih 6-cilindarskih benzinskih i dizel motora, Skyactiv-X i Skyactiv-D, također će biti predstavljena u kombinaciji s 48V blago hibridnim sustavom, kombinirajući vrhunske performanse s odličnim ekološkim funkcijama.

Osim toga, tijekom prve polovine 2022. bit će predstavljena nova verzija Mazdina prvog velikoserijskog električnog automobila, MX-30, koji uključuje više tehnologija elektrifikacije koristeći Mazdin jedinstveni rotacijski motor kao generator. Od oko 2025. godine kompanije će predstaviti niz novih proizvoda na novoj platformi konstruiranoj za električni pogon. Uvođenjem ovih modela, Mazda je na putu da do 2030. dovrši elektrifikaciju svog kompletnog asortimana.

Nedavno osvježena, Mazda CX-5 ostaje jedan od ključnih modela koji pokreću Mazdino poslovanje na globalnoj razini. CX-5 i drugi modeli poput CX-30 nastavit će igrati ključnu ulogu u Mazdinu programu crossover SUV-ova; evolucija dizajna, poboljšanja proizvoda i uvođenje najnovijih sigurnosnih tehnologija i funkcija povezivanja neprestano poboljšavaju ponudu modela zadržavajući njihovu privlačnost. 

item - id = 1136985
related id = 0 -> 1148091
related id = 1 -> 1147786
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 07:27