StoryEditorOCM
Auto mototalijanski brend

Još se nisu odlučili na potpunu elektrifikaciju: Lamborghini čeka pravi trenutak za potpuno električni superautomobil

Piše Robert Radica
7. veljače 2023. - 13:24

Poput većine svojih konkurenata, talijanski proizvođač automobila shvaća važnost elektrifikacije svoje linije, te je sredinom 2021. potvrdio da će doista predstaviti EV 2027. ili 2028. godine. Poznato je da će taj EV služiti kao četvrti model u asortimanu, a ne kao varijanta nasljednika Aventadora, Huracana ili Urusa druge generacije.

Za sada, Lamborghini je prilično sretan što može održati motor s unutarnjim sagorijevanjem na životu.

Što se tiče super sportskih automobila, vjerujemo da trenutno nije pravo vrijeme, a također vjerojatno sljedećih pet, šest godina, neće biti pravo vrijeme – rekao je glavni tehnološki direktor Lamborghinija Rouven Mohr za Motor 1 i dodao:

Želimo izbjeći da performanse snažno ovise o stanju napunjenosti baterije i temperaturi. Još uvijek vjerujemo da su u segmentu supersportskih vozila ili sportskih automobila motor s unutarnjim izgaranjem i hibridizacija i dalje najbolji izbor.

Iako ideja o električnom superautomobilu nema smisla za Lamborghini u ovoj fazi, Mohr je dodao da već postoji tržište za njega.

Korisnički orijentirani automobili su druga priča. Mislimo da već danas postoji tržište za našu interpretaciju električnog automobila – rekao je Mohr.

Izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann ranije je sugerirao da bi prvi EV marke mogao biti u obliku 2+2 četverosjeda koji se nalazi visoko od tla. To je potaknulo nagađanja da će se vozilo temeljiti na nadolazećoj Artemis arhitekturi VW grupa koja će pokretati sljedeću generaciju Audija A8 i Bentleyjeva prvog “električara”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 22:30