StoryEditorOCM
Auto motolexus nx

Japanac će izazvati uzbuđenje i pružiti dodatnu razinu zabave

20. veljače 2023. - 06:35

Zahvaljujući ovim unaprijeđenim značajkama, Lexus NX izazvat će uzbuđenje i pružiti dodatnu razinu zabave i bezbrižnosti, što će uvelike poboljšati iskustvo boravka u putničkom prostoru s inteligentnim, novim rješenjima koja dodatno povećavaju razinu luksuza ovog SUV modela, te staviti dodatni naglasak na već savršen spoj dinamičke vožnje i elegantnog stila života.

Budući da je NX već prošao značajan redizajn, kako u unutrašnjosti, tako i izvana, na modelu druge generacije koji je na tržište izišao 2022. godine, vozači su ga već prepoznali kao nezaobilaznog elegantnog i uzbudljivog partnera u vožnji. Najnovija izmjena donosi puno više nego ikad i povećava razine kvalitete koje su neupitne za Lexus, a uvodi i najnovije tehnologije.

Ambijent u unutrašnjosti, inspiriran luksuznim prostorima i izrađen prema načelima gostoljubivosti po kojima je Lexus poznat, dodatno je unaprijeđen na novome modelu NX, s još više pažnje pridodane detaljima kako bi se predvidjele sve potrebe i očekivanja kupaca premium klase SUV vozila.

Zapanjujuća lista opcija koje su već u ponudi na višim razinama opreme modela NX Hybrid sad je dostupna i putnicima modela Plug-in Hybrid s razinom opreme Luxury, dok je vrhunski sustav ozvučenja, pod autorskom palicom stručnjaka za luksuzne audiosustave i ekskluzivnog partnera tvrtke Lexus Marka Levinsona, u ponudi kao dodatna opcija. Kako bi stvari bile praktičnije, 14-inčni multimedijski zaslon Lexus Link Connect s navigacijom u cloudu također se može dodatno naručiti za vozila s razinama opreme Comfort, Business i Executive umjesto 9,8-inčnog zaslona koji je u osnovnoj opremi.

Što se tiče vozača, promijenjen je raspored prekidača na središnjoj konzoli pa je upravljanje intuitivnije, a sve su funkcije povezane s vožnjom grupirane i lako dostupne nakon zaustavljanja vozila. Vozači također mogu biti bezbrižni u pogledu zaštite od krađe jer najnoviji NX ima zaštitu putem sustava bez upotrebe ključa Ultra-Wideband (UWB), koji štiti od krađe i u osnovnoj je opremi za sve razine opreme. Rizik od krađe smanjen je budući da tehnologija UWB detektira ne samo približne udaljenosti između ključa i automobila, kao klasični sustavi ulaska u vozilo bez ključa, već identificiraju točnu lokaciju. Precizno određivanje položaja ključa u stvarnom vremenu i sa zaštitom od krađe jamči da NX mogu upotrebljavati samo njegovi stvarni korisnici.

image
Lexus

Sigurnost i zaštita također su dva ključna faktora uvedenih poboljšanja koji utječu na iskustvo pri vožnji. Digitalni unutarnji retrovizor ima novi, automatski način prigušivanja kako bi se smanjilo zasljepljivanje od prednjih svjetala vozila iza i osigurao jasni pregled sprijeda, dok poboljšano dodatno stop-svjetlo ima područje osvjetljavanja koje pruža vrhunsku vidljivost i jasnoću.

Manja potrošnja goriva postignuta je na svim modelima Hybrid i Plug-in Hybrid s ugrađenim sustavom navigacije putem sustava predvidljive učinkovite vožnje, koji optimizira punjenje i pražnjenje baterije na modelima Hybrid, te omogućuje upotrebu potpuno električnih ili hibridnih načina rada na vozilima PHEV. Putem podataka iz sustava navigacije utvrđuju se regularne lokacije naglog usporavanja pa se u tim situacijama pojačava regenerativno kočenje kako bi se obnovila maksimalna količina energije. Tijekom navigacije sustav proaktivno puni bateriju i tako smanjuje upotrebu motora u prometu, a ujedno optimizira upotrebu baterije ovisno o uvjetima u prometu i stanju na cesti uz posebne prilagodbe, primjerice, pri vožnji uzbrdo ili nizbrdo, ili na dionicama gradskih cesta ili autocesta.

Bilo zbog vodećih performansi u klasi i veće učinkovitosti, bilo zbog funkcionalne ljepote, ovaj prvijenac u klasi SUV vozila srednje veličine, novi NX, vozačima i putnicima svakako će pružiti bolji osjećaj pri vožnji u svakom trenutku nakon što iziđe u prodaju širom Europe u proljeće 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 05:07