StoryEditorOCM
Auto motopodnijeli prijavu

HAK se oporavlja od hakerskog napada: Obnovili najveći dio usluga, policija traga za ‘napadačima‘

Piše vijesti sd
7. lipnja 2023. - 15:31

Hrvatski autoklub i danas intenzivno nastavlja raditi na otklanjanju posljedica jučerašnjeg hakerskog napada.

U odnosu na jučerašnje stanje, sa zadovoljstvom javljamo kako su u funkciji mrežni portal https://revijahak.hr/ i usluge naše tvrtke kćeri HAK Rent-a-car, koje su svim korisnicima dostupne putem mrežnih stranica https://hak-rentacar.hr/hr/

Sve relevantne informacije u vezi hakerskog napada objavljivat ćemo do daljnjeg na našim Facebook stranicama (https://www.facebook.com/hak1987/) i na mrežnom portalu https://revijahak.hr/  

Prometna prognoza za predstojeći produljeni vikend jutros je objavljena na Facebook stranici a tijekom dana i na mrežnom portalu.

Informacije o stanju u cestovnom prometu, kao i jučer, i danas se nastavljaju pružati javljanjima izvjestitelja Hrvatskog autokluba u Drugi program Hrvatskog radija, te od danas i na svim drugim uobičajenim partnerskim radio postajama – slanjem audio ili tekstualnih izvješća. Usto, do daljnjeg ćemo ih povremeno objavljivati i na našim Facebook stranicama i na našem mrežnom portalu https://revijahak.hr/ kako bi i tim putem bile dostupne krajnjim korisnicima.

I danas se vozački ispiti iz nastavnih predmeta Upravljanje vozilom i Pružanje prve pomoći provode prema planu, a ispiti iz nastavnog predmeta Poznavanje propisa i sigurnosnih pravila provode se gdje je to moguće, ili su odgođeni.

Tehnička pomoć na cesti pruža se putem poziva na broj 1987. Jučer smo pružili stotinjak intervencija pomoći na cesti te smo i danas i u budućem razdoblju dostupni svim vozačima i vozačicama.

U međuvremenu intenzivno radimo na ponovnom uspostavljanju svih sadržaja i usluga koji su trenutno nedostupni korisnicima i članovima.

Hrvatski autoklub jučer je podnio prijavu policiji zbog hakerskog napada te naši stručnjaci i policija provode istragu kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

Prerano je za donošenje zaključaka o razmjerima pretrpljene štete. Reaktiviranje svih naših sustava potrajat će još neko vrijeme. Teško nam je prognozirati kada ćemo moći podijeliti više informacija, ali nastojat ćemo o svemu pravovremeno obavještavati javnost.

U međuvremenu molimo za strpljenje i zahvaljujemo na podršci i razumijevanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2023 04:18