StoryEditorOCM
Auto motohvala i sretno

Glavni dizajner Volkswagena dobio otkaz nakon 30 godina, njemački mediji otkrili pozadinu priče

Piše Autoklub
15. prosinca 2022. - 13:10

Volkswagen grupa upravo je potvrdila da je na mjesto dosadašnjeg šefa dizajnerskog odjela umjesto Klausa Zyciore postavljen Michael Mauer.

Klaus Zyciora započeo je svoju karijeru u Volkswagenu kao dizajner interijera 1989. godine. Postao je voditelj dizajna interijera 2000. i voditelj dizajna eksterijera 2002, a pet godina kasnije preuzeo je mjesto izvršnog direktora Volkswagen dizajna i vodio tim od 600 dizajnera - piše Autoklub.hr.

Dosadašnji šef nadgledao je, među ostalim, razvoj Golfa od šeste do osme generacije, te novu eru dizajna obitelji ID.

‘Klaus je demonstrirao svoje sposobnosti kao izvrstan dizajner i snažan vođa tima više od 30 godina‘ - rekao je izvršni direktor kompanije Oliver Blume.

‘Definirao je dizajn u Volkswagenu i ojačao naše marke za budućnost. Željeli bi zahvaliti Klausu na svemu što je učinio i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti‘ - zaključio je Blume.

Iako VW grupacija nije otkrila razlog smjene, njemački mediji otkrivaju da se radi o neslaganju oko prepoznatljivog dizajnerskog jezika. Izvršni direktor Blume navodno je više puta kritizirao činjenicu da Volkswagen nema jedinstven jezik dizajna, odnosno da razni modeli nisu dizajnirani i razvijeni ‘u jednom komadu‘.

Prema izvorima iz VW-a, modeli njemačke grupacije trebali bi imati jedinstvenu, prepoznatljivu uniformu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 23:16