StoryEditorOCM
Auto motoRange Rover Velar

Cijeli niz tehnologija naglašava udobnost i dobrobit putnika zbog čega je ovaj luksuzni SUV još poželjniji

18. veljače 2023. - 07:25

Novi Range Rover Velar istinski je izraz modernog luksuza, a odlikuje se najnovijim tehnologijama, tradicionalnom profinjenošću Range Rovera te dojmljivim, pročišćenim i minimalističkim novim dizajnom.

Nova rešetka u kombinaciji je s karakterističnim lebdećim krovom, neprekinutom srednjom linijom i kvakama na vratima u ravnini karoserije koje se podižu kada su u funkciji, a sve je to dodatak definiciji najpoželjnije obitelji luksuznih SUV vozila na svijetu. Nova supertanka Pixel LED prednja svjetla pružaju tehnički izgled poput dragulja i optimiziranu vidljivost, dok je vanjština unaprijeđena novim nižim stražnjim odbojnikom i tamnim naglascima.

Range Rover Velar prvi je predstavio Range Roverovu filozofiju minimalističkog dizajna, a njegov interijer podiže ovaj pristup na novu razinu. Novi plutajući 11,4-inčni zakrivljeni stakleni dodirni zaslon integriran je u središnju konzolu, a pruža trenutačnu i intuitivnu kontrolu nad svim ključnim funkcijama vozila.

Cijeli niz tehnologija naglašava udobnost i dobrobit putnika, zbog čega je ovaj luksuzni SUV srednje veličine još poželjniji. Range Rover Velar također nudi najtiše vozilo u svojoj klasi za cestovnu buku zahvaljujući profinjenim tehnologijama koje uključuju i revolucionarni sustav aktivnog poništavanja cestovne buke.

Plug-in električni hibrid Velar je sposobniji i fleksibilniji nego ikada, s većim potpuno električnim dometom vožnje za do 64 kilometra zahvaljujući novom projektu paketa baterija, dok se izbor visokonaprednih benzinskih i dizelskih motora odlikuje tehnologijom blagih hibrida za zajamčenu profinjenost i učinkovito korištenje goriva.

image
Range Rover

Odvažna, elegantna unutrašnjost Range Rover Velara izražava još veći minimalizam, uz vrhunsku majstorsku izradu i nove materijale. Najnovije izdanje sustava za informiranje i zabavu Range Rover Pivi Pro7 čini središnji dio; jedno sučelje od plutajućeg zakrivljenog 11,4-inčnog stakla je ergonomski postavljeno na većoj visini i na lakšem dohvatu ruke kako bi se smanjilo ometanje i refleksije.

I dalje se nudi opcija kabine bez kože, s novim dizajnom sjedala i materijalima. Inovativna tkanina podvrgnuta je strogim internim ispitivanjima izdržljivosti u laboratoriju za materijale kako bi se osiguralo da pruža uobičajenu čvrstoću tijekom životnog vijeka vozila, prošavši kroz 60.000 ciklusa ispitivanja abrazije – što je jednakovrijedno razdoblju od 10 godina korištenja – i ispitivanja UV zračenja, tijekom kojeg se u samo mjesec dana mogu simulirati tri godine neumoljivog izlaganja suncu.

Novi Range Rover Velar ima snagu koja odgovara svakom klijentu, uključujući plug-in električni hibrid P400e. Dostupan je uz niz uglađenih benzinskih i dizelskih motora Ingenium, a svi imaju tehnologiju električnog blagog hibrida (MHEV), koja povećava učinkovitost korištenja goriva i performanse.

Već tradicionalnu udobnost i profinjenost u vožnji, u Range Rover Velaru osiguravaju napredne postavke podvozja i ovjesa. Opcijski elektronički zračni ovjes pruža opuštajuću udobnost, dok istodobno zadržava staloženost na neravnim površinama dok uglađeno prelazi preko neravnina pomoću naprednog sustava podvozja Adaptive Dynamics, koji kontinuirano mijenja sile amortizacije na svakom kotaču.

image
Range Rover

Napredni električni hibrid P400e pruža najbolje od svih svjetova jer objedinjava električni motor od 105 kW s benzinskim motorom Ingenium kako bi bez napora pružao utišane performanse. Sklad između performansi samo električne i benzinske vožnje znači da je Range Rover Velar P400e savršen za kratka gradska putovanja kao i dulja putovanja. Ima očekivani stvarni domet do 51 kilometar, što je dovoljno da osigura mogućnost prelaska prosječne dnevne udaljenosti u Velaru s nultom emisijom ispušnih plinova. Na duljim putovanjima, pogonski sklop plug-in hibrida nudi kombinirani stvarni domet od 684 kilometra s benzinskim i električnim pogonom.

Također su zajamčene vrhunske performanse na svim površinama, uz osiguran niz Range Roverovih sposobnosti zahvaljujući inteligentnom sustavu pogona na sve kotače (AWD) s okretnim momentom na zahtjev. Raspodjela okretnog momenta je optimalna ovisno o uvjetima, bilo da vozite dinamično na cesti ili krećete iz stanja mirovanja na skliskim površinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 03:54