StoryEditorOCM

big game komiža 2019'Perffeto, odlično': nakon tri ribolovna dana i okršaja s tunama i ostalim 'gromadama' trijumfitrali su Talijani; I brojne druge momčadi imale su razloga za slavlje

22. srpnja 2019. - 14:07
Prvoplasirana ekipa broda Indica s kapetanom Robertom Martoneom

- Perfetto! Odlično - zavikali su u sav glas Talijani s broda "Indica" koji su trijumfirali na osmom izdanju međunarodnog nadmetanja u ribolovu na velike ribe "Big game Komiža 2019".

Nakon tri ribolovna dana, u okršaju i sa tunama, licima, iglunima, iglanima, lampugama, ali i 30 posada iz deset zemalja: Francuska, SAD, Italija, Ukrajina, Crna Gora, Slovenija, Rusija, Španjolska pa čak i iz dalekog Japana, te Hrvatske, posada kapetana Roberta Martonea imale je najviše bodova za slavlje.

Sa 1661,4 poena, odnosno ukupno šest ulovljenih tuna, gdje su za četiri dobili bodove po sistemu "ulovi i pusti", te dvije donijeli na vaganje, jednu od 46,95 kilograma a drugu od 53,25 kilograma, oni su bili najbolji što im je osiguralo niz nagrada ali i vizu za odlazak na svjetsku smotru "biggamaša" dogodine u Costa Ricu.

Komiški arhipelag još jednom potvrdio da je bogat ribom: 'Ponta o' takujina' iz Orebića u vodstvu nakon prvog dana natjecanja

Vaga na komiškoj rivi i drugi dan natjecanja pokazala odlične brojke​

- Hvala mojim momcima Lucianu Bernardiniju, Andrei Burgazzi i prijatelju Japancu Eisukeiju Sekinu, koji su odradili vrhunski posao - skromno je sebe iz priče o velikom uspjehu izuzeo Martone, inače svjetski priznati biznismen, koji je i lani bio u Komiži na big game, te najavio i svoj dolazak dogodine, po još jednu titulu.

A drugo mjesto pripalo je momčadi "Corta" najmlađeg kapetana na natjecanju 19-godišnjem Bepu Svalini, koji su knjižili 1507,3 boda sa također šest tuna na udici, od kojih su jednu donijeli na vaganju tešku 43,9 kilograma. I to sve u režiji "kvarteta" Bepo i Gordon Svalina, Gordan Boljat i Jaroslav Packa, kojima je pripala i grafika proslavljenog umjetnika Zvonimira Mihanovića i samog vrsnog biggamaša. Dok su brončani bili momci s broda "Limini" kapetana Daria Marijana, Igor Franceschi i Marko Milosavljević, koji su sakupili 1440 bodova, sa također šest bodovanih tuna, no ni jednu nisu vadili iz mora, a dobili su nagradu i kao pobjednici trećeg ribolovnog dana. I obje je vrijedne nagrade Marijan poklonio djeci, prvoplasiranom i drugoplasiranom na "little gamu" Niki Martinisu odnosno Stjepanu Božaniću.

Epitet ribolovaca sa najtežom, trofejnom tunom, zaslužili su Dubrovčani sa broda "Servantes II" kapetana Mare Sekule i posada: Daniel Rakar, Vladimir Ilić, Kristijan Buk, te Marini sinovi Roko i Tijan. Medalje najboljima uručili su gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević, glavni organizator Tonči Božanić pokale, a Dejan Ferko, Fred Bobek, Jerko Aljinović i Saša Rakar bogate nagrade, dok je poklone djeci, budućim ribolovcima uručio Bogoljub Mitraković. Sve je okončano velikim slavljem uz šampanjac i nastup grupe Magazin, uz obveznu najavu - vidimo se dogodine!

19. travanj 2024 02:47