More Vijesti

GARMIN GC 200 MARINE IP

Pametna kamera umjesto retrovizora

GARMIN GC 200 MARINE IP

Jedan od Garminovih noviteta za 2019. je nautička mrežna kamera GC 200 Marine IP. Ona služi za praćenje jednog ili više područja na palubi, odnosno ispod nje, u HD videozapisu u stvarnom vremenu. S obzirom na to da ima visoku rezoluciju od 1920x1080 piksela, Amerikanci ističu da osigurava izvrsnu kvalitetu slike, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. GC 200 jednostavno se montira na gotovo svakom mjestu na plovilu, a zbog male veličine i neupadljivog dizajna lako se uklapa u okruženje. Ima robusno vodootporno kućište (certifikat IPX7) i može se postaviti u gotovo svakom položaju jer se slika okreće za 90/180 i 270 stupnjeva.
Na jedan kompatibilni Garmin ploter mogu se istodobno prenositi videozapisi s maksimalno četiri kamere. No, isto je tako moguće povezati uređaje i dijeliti videozapise na više plotera u mreži Garmin Marine Network. Korisnu funkciju predstavlja postavka slike koja služi kao retrovizor na ploterima, budući da značajno pomaže u punim marinama.
GC 200 nudi standardne i obrnute slike, zakrenute 90, 180 ili 270 stupnjeva. Ima progresivno skeniranje, kao i ugrađeno infracrveno LED osvjetljenje za noćno gledanje do udaljenosti 30 metara. Kut prikaza joj je 99 stupnjeva vodoravno/74 stupnja okomito, dok je senzor slike 2.0 megapixel 1/2,8" Sony Starvis CMOS. Na njoj je videoizlaz H.264 (prijenos putem mreže GMN), radi na temperaturama od -20 do +60 stupnjeva Celzija, ima napajanje preko kabela (10-16 V DC ili uz pomoć Garmin modula za napajanje i zvuk), te automatski balans bijele boje i brzinu zatvarača. Proizvođač navodi da joj je potrošnja snage maksimalno 5 W s uključenim IR LED osvjetljenjem. Mrežnu kameru Garmin GC 200 IP, po cijeni od 4300 kuna, prodaje Garmin Hrvatska. (Ž. S.)

Naslovnica Vijesti

VIŠE IZ RUBRIKE