More Vijesti

SVJETSKE RIBOLOVNE IGRE

Hrvati u lovu na afričke trofeje

SVJETSKE RIBOLOVNE IGRE

Od 9. do 16. veljače u Južnoafričkoj republici održavaju se Svjetske ribolovne igre u 15 različitih disciplina morskog i slatkovodnog ribolova. Hrvatska sudjeluje u kategorijama lova štapom s obale za seniore i seniorke te u lovu na veliku ribu.

S Afrikom naši ribolovci, koji su danas krenuli na put, imaju odlična iskustva. 27. svjetsko prvenstvo u lovu štapom je u Langebaanu održano već dva puta i to 2017. godine kada je reprezentacija seniorki osvojila ekipno srebro dok je pojedinačno srebro osvojila Tea Radil. Još uspješnija je bila 2010. godina kada je uz ekipno srebro svjetska prvakinja bila Katarina Vrcan.
Reprezentacija ove godine nastupa u sastavu Tea Radil, Sanja Lotspaich, Marina Mavrinac Matulja, Nikolina Kotlar, Ardena Bajlo, Ela Galzina pod vodstvom izbornika Srećka Šobota i trenera Luke Bučevića.


U muškoj kategoriji ovo je 36. svjetsko prvenstvo i naša reprezentacija nastupa u sastavu Alen Bilić (izbornik i natjecatelj), David Pinezić, Dubravko Pejdo, Marko Sikirić, Vili Pilar, Nino Jukić uz trenere Borisa Jelenića i Arsena Radinovića.
Natjecanje u lovu na veliku ribu (trolling) je 28. po redu svjetsko prvenstvo i održava se u Sodwana Bayu. Hrvatska nastupa s dvije ekipe, a izbornik reprezentacije i natjecatelj u timu s Gordonom i Bepom Svalinom je Tonći Luketa. Druga ekipa nastupa u sastavu Dražen Horvat, Gordan Govorčinović i Boško Penić.

Više informacija može se pronaći na
https://www.fishingworldgames2019.co.za/

Naslovnica Vijesti