StoryEditor
More10. ROĐENDAN RIBOLOVNOG CENTRA BARKA

Velika fešta u Strožancu

Piše M. ŠTRBAC Snimio Š. DUVANČIĆ
22. ožujka 2019. - 16:10

Ribolovni centar Barka u Strožancu kraj Splita, najveći te vrste u županiji, doživio je 21. ožujka pravu malu opsadu gostiju na proslavi svoga 10. rođendana. Te su rođendanske proslave Barke već dugi niz godina tradicija koja se ne propušta, ali okrugla desetka bila je dodatan izazov.

Gosti su naravno kupci koji uvijek dolaze na ovu feštu u velikom broju, jer cijeli jedan dan imaju prigodu kupiti bilo što od ribolovne opreme uz veliki popust, a ispred butige ih dočeka i besplatna marenda, pa nakon kupovine mogu malo blagovati i otpočinuti, da im lakše padne trošenje kuna. Ove je godine popust iznosio 21 posto na svu opremu, a Barka nudi čak 6000 raznih artikala pa doslovno nema čega nema. Takvu priliku fanovi ribolova ne propuštaju, pa se već ujutro između polica i pred blagajnom formirao poduži red koji je, uz stalne smjene onih što su čekali, potrajao do večeri. Potrajala je dugo i spiza na platou ispred trgovine, jer se nije štedjelo na količini, pa su mnogi guštali u divljači s njokima ili srdelama na gradele. Naravno, uz čašu vina, bevande, soka..., već po izboru, te pjesmu Đonija Gitare.

A kako je deseti rođendan ipak jubilarni, vlasnik Barke Jerko Aljinović odlučio je nagraditi deset svojih gostiju vrijednim nagradama. Svaki račun postao je nagradni kupon, a na kraju dana obavljeno je izvlačenje. Najviše sreće imao je Krunoslav Fistanić koji je dobio prvu nagradu, električnu pentu Minn Kota Riptide RT40 vrijednu 4600 kuna. Druga nagrada bila je rola Cinnetic Cinergy 6500X vrijedna 1800 kuna, a dobitnik Ante Džido, dok je Senadu Šemiću pripala treća nagrada, ribolovno odijelo Imax ARX-20 vrijedno 1000 kuna. I ostale nagrade bile su zanimljive i vrijedne.

Glavni slavljenik Jerko Aljinović kazao nam je da su kroz trgovinu prošle stotine ljudi, te da su se najviše kupovali ribolovni štapovi i role, jer se na skupljim dijelovima opreme popust više osjeti pa ljudi sebi mogu priuštiti i nešto što im je dan prije možda bilo nedostupno. Dodao je kako deseti rođendan slave sa šestero stalno zaposlenih, te nedavno pokrenutom web trgovinom www.barka-fishing.com, koja im je novi razvojni korak. Naravno, pozvao je sve na 11. rođendan iduće godine.

Izdvojeno

02. srpanj 2020 09:59