StoryEditor
Moreosmi big game

Vaga na komiškoj rivi i drugi dan natjecanja pokazala odlične brojke

Piše Sandra Barčot
20. srpnja 2019. - 02:21

Opet se komiški akvatorij pokazao “izdašan” za zaljubljenike u ribolov na velike trofeje, koji sudjeluju na osmom međunarodnom nadmetanju “Big game Komiža 2019.” Pa je drugog ribolovnog dana, uz brojne aktivnosti na moru 30 posada iz deset zemalja, na kraju donijelo na kopno na vaganje riba – deset! Osam tuna i dvije lampuge!

- A najteža je ona Dubrovčanina na brodu “Servantes II” kapetana Mare Sekule, dopredsjednika Big game kluba Dubrovnik, našeg suorganizatora u sportskom dijelu nadmetanje – referiraju nam uglas Tonči Božanić, predsjednik Sportskog ribolovnog kluba Komiža I drugi Tonči ali Luketa, glavni sudac ovog izlučnog natjecanja za odlazak na svjetsku smotru najboljih ribolovaca dogodine u Costa Rici.

I stvarno vaga na komiškoj rivi pokazala je odlične brojke – 85,90 kilograma tešku tunu ulovili su Dubrovčani, uz kapetana Sekulu, Slovenac Daniela Rakara, pa Vladimir Ilić te Marini sinovi 5-godišnji Roko i 5-godišnji Tijan.

- Djeca su nam donijela sriću – “pojasnio” je Maro, prezadovoljan što je na krmu “Servantesa II” Rakar izvukao tunu i to nakon 3,5 sata iscrpljujuće borbe.

 

 

Jer “ukačila” se ta morska ljepotica na udicu nešto iza 11 sati, pa je pakleno bilo vruće vaditi je strpljivo sa dubine veće od sto metara. No trud se isplatio, te su Dubrovčani na svoj konto uknjižili dodatne bodove. A i treće dvije ekipe sa juga Hrvatske, iz “grada” imali su ulove na brodu - “Aida” kapetana Sanela Zubovića tešku tunu 43,15, te posada “Adrie” vođe ekipe Dragana Čore od 57,95 kilograma, a i “Lica” kapetana Željana Miloševića 47,80 kg.

Talijani na “Raptuni” kapetana Giampietra Cargilia nažalost nisu imali validnu tunu, bila je lakša od 40 kilograma jer je vaga pokazala tek 37,45 kg.

Prezadovoljan ulovom bio je i Zvonimir Mihanović na svom brodu “Matejuška”, budući mu je sin Mate “izvukao” iz mora tunu tešku 46,10 kilograma, dok je talijanska ekipa na plovilu “Indica” kapetana Roberta Martonea knjižila ribu tešku 53,25 kg, a momčad “Dore” voditelja posade Kristiana Temmera ribu tešku 48,50 kilograma.

Što se lampuga tiče čak dvije su na vaganje donijeli momci sa broda “Capo” Borisa Gruice, od kojih je teža imala 8,70 kilograma a lakša 5,45 kilograma. I svi ovi ulovi “proslavljeni” su uz nastup grupe Kopito, na pozornici podno Komune, već se pripremajući i za treći odlučujući dan.

Naime, preko 200 sudionika ove sportsko-turističke manifestacije, u subotu čeka zadnji ribolovni dan, kada će se znati i pobjednik ove smotre ribolovaca na velike trofeje.

No na more će i djeca u svom little game, ribolova sa kančanicom, gdje će se okušati 38 djevojčica i djelačaka uzrasta od 7 do 14 godina. Lovit će mališani iz tradicijskih brodova komiških ribara – falkuša.

Nakon svega slijedi svečano proglašenje pobjednika, te zabava uz grupu Magazin.

#BIG GAME FISHING#BIG GAME KOMIŽA

Izdvojeno

08. srpanj 2020 17:49