StoryEditor
MoreDALJINSKI UPRAVLJAČ GARMIN GRID 20

Uvijek na dohvat ruke

Piše PSD.
8. srpnja 2019. - 16:11

Grid 20 je novi daljinski upravljač koji služi za pristup i jednostavno upravljanje cjelokupnim Garmin nautičkim sustavom na plovilu. Omogućuje jednostavno kretanje izbornicima i postavkama GPSMAP plotera, te precizno upravljanje čak i u najgorim vremenskim uvjetima. Njegova upravljačka ručica se okreće za 360 stupnjeva s rotirajućim kotačićem i dugmetom za odabir, s time da se četiri omiljene tipke mogu namijeniti za vraćanje sustava na prethodno spremljenu konfiguraciju.
Korisniku su na raspolaganju različite tipke za brzi pristup važnim funkcijama, uključujući prekidače za lijevi i desni zaslon, tipku za uključivanje/isključivanje autopilota i mnoge druge. Grid 20 je napravljen po principu uključi i radi, ima i posebnu SOS tipku, a svaki kupac može birati žičnu ili bežičnu montažu, odnosno okomitu ili vodoravnu verziju. Zbog malih dimenzija (14,1 x 5,6 x 6,8 cm, težina 179 g), lako se uklapa između zaslona na kormilu ili čak na rukohvatu skiperova sjedala.
Vodootporni uređaj (certifikat IPX7) radi na temperaturama od -15 do +70 stupnjeva Celzija, izrađen je od potpuno zabrtvljene plastike visoke otpornosti, a sigurna udaljenost od kompasa iznosi 114 mm. Izvor napajanja je NMEA 2000 ili žično napajanje preko isporučenog kabela. Prema navodima proizvođača maksimalna potrošnja energije mu je pri 9 Vdc 1,5 W, dok je tipična potrošnja struje pri 12 Vdc 40 mA. Daljinski upravljač Grid 20 za vertikalnu ili horizontalnu montažu po cijeni od 2370 kn prodaje Garmin Hrvatska.
(Ž. S.)

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 17:07